Foto: Inita Šteinberga

Gaisīgā olbaltuma rulete, līdzīga Pavlova kūkai 0

Grēcīgi salda un garda! Griež pabiezos gabalos, jo ātri apēdas. Līdzīga populārajai kūkai Pavlova.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas biskvītam
• 6 olu baltumi
• 400 g cukura
• 2 ēdamkarotes ar kaudzi kartupeļu cietes
• pāris sauju mandeļu skaidiņu (var iztikt bez)
• šķipsna vaniļas cukura

Krēmam
• glāze saldā krējuma (var pievienot Mascarpone vai citu krējumsieru un putukrējuma cietinātāju)
• cukurs pēc garšas
• ap 500 g aveņu (visgardāk) vai citu dārza ogu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Olu baltumus saputo stingrās putās. Pamazām pievieno cukuru. Turpina putot, kamēr cukurs izkusis. Visbeidzot pieber miltus un turpina viegli putot tikai tik ilgi, kamēr tie vienmērīgi iejaucas olbaltumā.

Masu lej uz pannas, kas rūpīgi izklāta ar cepampapīru (lai mīkla nepielīp malām) un izsmērēta ar sviestu. Liek cepties uz 15 minūtēm cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 175 grādiem.

Gatavo ruleti izņem no krāsns, pārklāj ar otru cepampapīra loksni un izgāž uz galda ar mandeļu skaidiņām uz leju. Atdzesē.

Saputo saldo krējumu (ja vēlas, var pievienot krējumsieru un cietinātāju, lai putukrējums tik ātri neatsulotos), ar to apsmērē biskvītu. Pārkaisa ogas. Biskvītu satin ruletē (piepalīdzot ar apakšā paklāto cepampapīru).

Virsu rotā ar ogām. Jo vairāk – jo labāk, jo bezē rulete ir diezgan salda un ogu skābenums labi izlīdzina garšas. Ja ogas ļoti gatavas vai saldētas un atlaidinātas, kūku pilda tieši pirms pasniegšanas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.