Foto no niksya.ru

Gards un skaists vasaras ogu upeņu deserts 0

Sastāvdaļas 2 porcijām

Saldējumam:

120 g upeņu

60 g pūdercukura

120 g maskarpones siera

150 ml saldā krējuma

Filo mīklai:

2 strēmeles filo mīklas

atdzesēts sviests

pūdercukurs

Ogas:

100 g upeņu

3 ēdamkarotes pūdercukura

Pasniegšanai var izmantot vārīto krēmu, dabisku jogurtu vai kokosriekstu krēmu.

Reklāma
Reklāma

Saldējuma pagatavošana.

Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Nomazgā ogas. Ieliek blenderī kopā ar pūdercukuru un maskarpones sieru. Sakuļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Ieliek traukā.

Sakuļ saldo krējumu.

Ieliek pie sagatavotās ogu masas. Rūpīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārklāj nelielu formiņu ar pārtikas plēvi. Klāj uz tās “topošo” saldējumu. Ieliek saldējamā kamerā vismaz uz trim stundām.

Filo mīklas pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Ieklāj vienu plānu filo mīklas kārtu formā.

Pārsmērē to ar sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pārloka uz pusēm.

Atkal pārsmērē ar sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Pārliek uz pusēm.

Atkārtot procedūru, līdz izgriež 2 aplīšus 6-7 cm diametrā.

To pašu izdara ar otru filo mīklas kārtu.

Sagatavotās mīklas formas ieliek cepeškrāsnī cepties uz 15-20 minūtēm.

Ogu masas gatavošana:

Pusi ogu sablenderē, samaisa ar pūdercukuru. Pēc tam pievieno veselas ogas. Ieliek ledusskapī līdz pasniegšanai.

Kopbildes veidošana:

Saldējumu izņem tieši pirms pasniegšanas, jo tas ātri kūst.

Dziļā traukā ielej nedaudz jūsu izvēlēta krēma vai jogurta.

Izņem formiņu ar saldējumu un ar formiņas, kurai ir asas malas, palīdzību, izgriež aplīšus vajadzīgajā diametrā.

Uz krēma liek vienu no filo mīklas sagatavēm. Virs tā – saldējumu. Tad veido upeņu kārtu, viducī uzlej ogu biezeni. Ar to arī rotā šķīvi.

Pārklāj ar otru filo mīklas kārtu.

Pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte no niksya.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.