Foto-Anda Krauze

Gardums! Karameļu krēms ar ogu ķīseli 1

Sastāvdaļas
• 250 ml saldā krējuma
• 60 g svaigā krēmsiera Rasa
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• citrona sula
• ogas ķīselim
• auzu pārslas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Neizslēdzu, ka tiks ierosināta lieta par novešanu līdz pašnāvībai.” Anna Sedokova tikusi intervēta saistībā ar Jāņa Timmas aiziešanu mūžībā 25
“Diemžēl tā ir taisnība…” Pāragri mūžībā devies “Oranžās brīvdienas” solists Ints Ķergalvis jeb Speiss
Kokteilis
Slinks vīrietis ir nopietna problēma ģimenē… 5 slinkākās zodiaka zīmes vīriešu vidū
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Uz pannas uzber cukuru un karsē, līdz izveidojas karamele. Pielej daļu saldā krējuma, sajauc ar karamelizēto cukuru. Pannu noņem no uguns un saldo krējumu ar karamelizēto cukuru maisa tik ilgi, līdz cukurs izšķīdis.

100 g saldā krējuma saputo ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un nedaudz citrona sulas. Pievieno saldo krējumu, kas sajaukts ar karamelizēto cukuru, un iecilā krēmsieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo auzu pārslu griljāžu, ar ko rotāt krēmu, – auzu pārslas apcep cukurā, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

Ķīseli vāra no ogām, kādas garšo vai ir pieejamas (tagad – saldētās). Ķīselim pievieno cukuru, iebiezina ar kartupeļu cieti.

Ja krēms ir ļoti salds, tas labāk sader ar dzērveņu vai jāņogu ķīseli, savukārt maigas garšas krēmam piederēsies no avenēm, zemenēm vai mellenēm vārīts ķīselis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.