Foto-Anda Krauze

Gardums! Karameļu krēms ar ogu ķīseli 0

Sastāvdaļas
• 250 ml saldā krējuma
• 60 g svaigā krēmsiera
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• citrona sula
• ogas ķīselim
• auzu pārslas

Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Pēc sarunām ar Krieviju ASV atklāj kārtis: lūk, kas šobrīd ir galvenais strīdu objekts, kas kavē kara izbeigšanu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Uz pannas uzber cukuru un karsē, līdz izveidojas karamele. Pielej daļu saldā krējuma, sajauc ar karamelizēto cukuru. Pannu noņem no uguns un saldo krējumu ar karamelizēto cukuru maisa tik ilgi, līdz cukurs izšķīdis.

100 g saldā krējuma saputo ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un nedaudz citrona sulas. Pievieno saldo krējumu, kas sajaukts ar karamelizēto cukuru, un iecilā krēmsieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo auzu pārslu griljāžu, ar ko rotāt krēmu, – auzu pārslas apcep cukurā, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

Ķīseli vāra no ogām, kādas garšo vai ir pieejamas (tagad – saldētās). Ķīselim pievieno cukuru, iebiezina ar kartupeļu cieti.

Ja krēms ir ļoti salds, tas labāk sader ar dzērveņu vai jāņogu ķīseli, savukārt maigas garšas krēmam piederēsies no avenēm, zemenēm vai mellenēm vārīts ķīselis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.