Foto-Anda Krauze

Gardums! Karameļu krēms ar ogu ķīseli 0

Sastāvdaļas
• 250 ml saldā krējuma
• 60 g svaigā krēmsiera
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• citrona sula
• ogas ķīselim
• auzu pārslas

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Uz pannas uzber cukuru un karsē, līdz izveidojas karamele. Pielej daļu saldā krējuma, sajauc ar karamelizēto cukuru. Pannu noņem no uguns un saldo krējumu ar karamelizēto cukuru maisa tik ilgi, līdz cukurs izšķīdis.

100 g saldā krējuma saputo ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un nedaudz citrona sulas. Pievieno saldo krējumu, kas sajaukts ar karamelizēto cukuru, un iecilā krēmsieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo auzu pārslu griljāžu, ar ko rotāt krēmu, – auzu pārslas apcep cukurā, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg.

Ķīseli vāra no ogām, kādas garšo vai ir pieejamas (tagad – saldētās). Ķīselim pievieno cukuru, iebiezina ar kartupeļu cieti.

Ja krēms ir ļoti salds, tas labāk sader ar dzērveņu vai jāņogu ķīseli, savukārt maigas garšas krēmam piederēsies no avenēm, zemenēm vai mellenēm vārīts ķīselis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.