Foto – Anda Krauze

Atgriežas pie vērtībām 0

Zane spriež, ka arvien lielāka piekrišana tagad esot lietām no dabiskiem materiāliem, kā arī roku darbam. Ja savulaik muti slaucījusi rūpnieciski ražotā frotē dvielī, tagad izmantojot lina dvieļus. Viņai joprojām esot saglabājušies daži tēvamātes latgalietes austie lina dvieļi, kas esot nevainojami. – Es gribētu iemācīties aust, taču man nav tik plašu telpu, lai mājās novietotu stelles, – atklāj aktrise.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Zane neslēpj – rokdarbiem dažkārt pietrūkst laika, citkārt – pacietības. Ja pirmajā iedvesmas brīdī tamborējums vai adījums netop gatavs, tad var uz kādu laiku iestāties dīkstāve. Tā noticis ar tamborēto kleitu. – Kādā ekskluzīvā apģērbu salonā man ļoti iepatikās tamborēta kleita, taču nepatika tās cena. Vērīgāk aplūkojot rokdarbu, sapratu, ka tas ir elementārs tamborējums. Iegādājos diegus un sāku tamborēt. Kleita jau ir gandrīz gatava, vēl tikai jānotamborē piedurknes.

Starp citu, teātrī ir neliels rokdarbnieču pulciņš. Gaidot savu uznācienu, pa reizei adīkli izvelkot gan Zane, gan Ilze Rūdolfa, gan Indra Burkovska un jaunā aktrise Liene Sebre. – Būtu skumji apzināties, ka tu pats neko neproti savām rokām uztaisīt. Tādām lietām ir pavisam cita vērtība, – uzskata Zane Jančevska.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.