Citrona un rozmarīna marināde
Citrona un rozmarīna marināde
Foto – Shutterstock

Grilējuma veiksmes formula – marināde. 3 fantastiskas marinādes, lai cepiens izdotos 0

Grils nozīmē lielu karstumu, kurā produkti bez taukvielām sažūst un sačokurojas. Pārāk stipra uguns un marinādē nepietiekami turēti produkti grilējumu var sabojāt. Ja ar trekniem gaļas gabaliņiem problēmu nav, tad baltās zivis un vistas gaļa nereti izcepas sausa un sīksta. Laba marināde atrisina šīs likstas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

1. Citrona un rozmarīna marināde
• 2 citroni
• 2 ķiploka daiviņas
• 50 ml olīveļļas
• 1,5 ēdamkarotes kaltēta vai 4 ēdamkarotes svaiga rozmarīna
• ½ tējkarotes citronpiparu
• 1,5 tējkarotes sāls

Rozmarīnu un ķiploka daiviņas smalki sakapā. No citroniem izspiež sulu (ja šie skābie augļi ir mazi un nav sulīgi, būs nepieciešami trīs citroni). Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, pieber sāli, citronpiparus, smalki sakapātu rozmarīnu un sāli. Rūpīgi izmaisa, līdz sāls izkusis. Marinādē produktu gabaliņus notur vismaz divas stundas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vislabāk garšos, ja marinēs vistas un cūkas gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.