Foto: Shutterstock

Izcilām pusdienām vai vakariņām: spageti ar maltu gaļu, tomātiem un burkāniem 1

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Process ir sācies – Krievijā notiek vēl nepieredzēti protesti. Kremlis to mēģina izmisīgi slēpt 388
Viedoklis
Armands Puče: Apskatieties prezidenta amatpersonas deklarāciju un jums viss kļūs skaidrs… 61
“Mums tas ir jādara!” Tramps nāk klajā ar paziņojumu, ko ASV grasās darīt…
Lasīt citas ziņas

Tagad, kad restorāni atkal kādu laiku apmeklētājiem klātienē būs slēgti, noderēs pārbaudītas iecienītāko ēdienu receptes. Viens no visbiežāk pasūtītājiem ēdieniem kafejnīcās un restorānos ir spageti ar “Boloņas mērci”. Kā to pagatavot izcilu mājās? Šī recepte neļaus nekam noiet “šķērsām”!

Sastāvdaļas:

• 400 g spageti
• 400 g maltās gaļas
• 30 g puscietā siera
• 2 burkāni
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• kārba (850 ml) konservētu tomātu
• pusglāze dārzeņu buljona
• olīveļļa
• sāls, pipari
• timiāns

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sakarsētā eļļā apcep malto gaļu, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un sīpolu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, pieber sāli, piparus, pieliek timiānu, visu vēl nedaudz pacep.

2. Pieliek konservētos tomātus, pielej buljonu, lēni vāra 10 minūtes, bieži apmaisot.

3. Spageti izvāra sālsūdenī, nokāš. Ja nepieciešams, mērcei pieber vēl sāli un piparus. Spageti iemaisa mērcē. Pirms pasniegšanas uzrīvē sieru.

Lai spageti nesaliptu, kad tie nokāsti, iemaisa nedaudz eļļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.