Jānis Uzulēns zemnieku saimniecības “Jokas” īpašnieks: “Zirgos es saredzu labu biznesu, tikai, lai to iestartētu, vajag ļoti lielu naudu.”
Jānis Uzulēns zemnieku saimniecības “Jokas” īpašnieks: “Zirgos es saredzu labu biznesu, tikai, lai to iestartētu, vajag ļoti lielu naudu.”
Foto – Karīna Miezāja

Cilvēki atgriežas laukos 0

Esmu Latvijas Jauno zemnieku kluba vecbiedrs, darbojos arī Zemnieku saeimā, cīnāmies par zemniekiem svarīgām lietām. Politika ir interesanta, un tajā vajag darboties, taču šobrīd nevienā partijā neesmu iestājies. Sadarbojos ar visiem, visciešāk ar vietējo pašvaldību. Nesen bijām aizbraukuši uz Jelgavu, iepazīstināju LLU rektori Irinu Pilveri ar Kuldīgas domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu, kas studējusi Rīgā un Jelgavu īpaši nepazīst. Teicu – Kuldīga turas uz trīs lieliem vaļiem – lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas pārstrādes. Un visu šo jomu speciālistus sagatavo Jelgavā. Ja mēs gribam, lai jaunieši atgrieztos savā novadā un strādātu, viņiem jāsaņem atbilstoša izglītība. Tad novads augs un attīstīsies.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Lasīt citas ziņas

Pēdējā pusotra gada laikā laukos cilvēku kļūst vairāk. Tādēļ, ka parādās labi apmaksāts darbs, turpretim dzīve pilsētā kļūst aizvien dārgāka. Iepriekš pagastu centros tukšu dzīvokļu bija daudz, bet šobrīd dzīvojamā platība jau ir deficīts. Jauniem speciālistiem pat īsti nav kur dzīvot. Arī mūsu saimniecībā divu gadu laikā esam pieņēmuši četrus jaunus darbiniekus. Divi no puišiem iepriekš strādāja Rīgā, viens – Nīderlandē, bet mūsu jauno zootehniķi atvedām atpakaļ uz Turlavu tieši no skolas sola – pēc LLU absolvēšanas. Vēl vienu veiksmīgu piemēru zinu Valmieras pusē, kur manam draugam Jānim Grasbergam ir sava saimniecība “Zilūži” un arī piena pārstrāde. Viņi gatavo saldējumu. Sākumā saimniecībā bija astoņi darbinieki, bet šodien ir jau 35. Puse darbinieku dzīvo desmit kilometru attālumā, otra puse – 30 km attālumā no uzņēmuma. Kocēnos neviena brīva dzīvokļa vairs nav. Viss notiek. Parādās darbs arī vietējam automehāniķim, zobārstam, frizierim. Lauksaimniecība un mežsaimniecība attīstās, mēs paliekam stiprāki. Es redzu, ka lauki atdzimst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.