Foto – LETA

Rīgā visiem nebūšot jāmaksā 9


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), kas gatavoja minētos Ministru kabineta noteikumus, tagad mierina, ka par lietavām nebūšot jāmaksā visiem rīdziniekiem. Arī pašlaik daļa ēku īpašnieku maksā par lietus ūdeņu novadīšanu, ja vien viņiem iepriekš bijusi vienošanās ar ūdenssaimniecības uzņēmumu. Tā kā pēc Ministru kabineta noteikumiem turpmāk būs obligāti jāmaksā tur, kur lietus ūdeņu novadīšana nav ierīkota atsevišķi no sadzīves notekūdeņu kanalizācijas, ar katru namīpašnieku atsevišķi vienoties pat nevajadzēs.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Rīgas pašvaldības uzņēmumā “Rīgas ūdens” Artūrs Mucenieks saka, ka par lietus ūdens novadīšanu kopīgajā kanalizācijas notekūdeņu sistēmā turpmāk būs jāmaksā 39 000 rīdzinieku ģimeņu. Lielākoties šis maksājums skars pilsētas centrālās daļas, kā arī Čiekurkalna un daļēji Pārdaugavas iedzīvotājus. Vidēji būs papildus jāmaksā 1,24 eiro mēnesī, ieskaitot PVN. Bet ar asfaltu vienlaidus klātās vietās, kur lietus ūdens neiesūcas zemē, varot būt jāmaksā vairāk. “Diemžēl vēsturiski tā izveidojies, ka pilsētas centrālajā daļā lietus ūdens nenonāk vis taisni Daugavā, bet kanalizācijas notekūdeņu sistēmā,” skaidro viņš.

“Arī līdz šim Rīgā 2347 ēku īpašnieki maksāja par lietus ūdens novadīšanu. Turpmāk par to maksās vēl 3646 ēku īpašnieki, tātad kopskaitā tādu būs 5993. Klientiem, ar kuriem mūsu uzņēmumam ir līgumattiecības, pārsvarā apsaimniekotājiem, privātmāju vai privātuzņēmumu īpašniekiem par to paziņosim atsevišķi. Jūnija sākumā viņi saņems rēķinus, kuros būs arī maksa par lietus notekūdeņu novadīšanu. Turklāt jāmaksā būs arī par aprīli un maiju,” vēsta “Rīgas ūdens” pārstāvis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja papildus būs jāmaksā aptuveni pusotra eiro mēnesī jeb 18 eiro gadā, tad tas it kā nešķiet pārlieku daudz. Tomēr jāņem vērā, ka tie vēl nav visi izdevumi, ar kuriem turpmāk iedzīvotājiem jārēķinās. Kā zināms, no šī gada 1. jūlija iedzīvotājus sagaida ar dzīvojamo namu pārvaldīšanu saistīto pakalpojumu sadārdzināšanās, ko izraisīs to aplikšana ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.