Foto – Fotolia

Laikā, kad augs dižojas ar krāsainajām lapām, to nevajag daudz laistīt, tikai tad, kad jau redzams, ka augsnes virskārtiņa ir sausa. Puansetiju nedrīkst pārlaistīt, bet, ja sanācis kļūdīties, liekais ūdens jānolej. Pēc svētkiem laistīšanu pakāpeniski samazina, lai augs varētu uzsākt pāriešanu savā miera periodā. Šis ir brīdis, kad nepieciešams izlemt: saglabāt augu arī nākamajiem svētkiem vai atkal iegādāties jaunu. Izvēle par labu auga saglabāšanai prasīs papildu rūpes, lai lapotne izaugtu tikpat kupla un koša. 0

Kad puansetijas lapas sāk zaudēt savu krāšņo izskatu (parasti janvārī), regulāru laistīšanu pārtrauc un augu novieto vēsumā – augs būs ieslīdzis savā miera periodā, un galvenais uzdevums būs sagatavot to jauno lapu attīstīšanai rudenī. Pavasarī, ja vairs nedraud salnas, augu var izlikt ārā, taču jālūko, lai tas atrastos pilnīgā ēnā. Aprīlī auga stumbrus apgriež, atstājot aptuveni vienu trešdaļu. Pēc vajadzības šajā laikā augu var arī pārstādīt bagātīgā, neitrālā augsnē, kā arī jāuzsāk tā regulāra mēslošana. To veic vismaz reizi mēnesī, augsnei pievienojot mēslojumu ar zemu slāpekļa un augstāku kālija saturu. Šis ir galvenais uzdevums līdz pat rudens sākumam, kad sāksies pats svarīgākais aprūpes posms, lai sagaidītu kuplas sarkanās lapas.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Lasīt citas ziņas

Vēl pirms pirmajām salnām puansetiju ienes atpakaļ iekštelpās. Ļoti būtiski mājās atrast vietu, kur augam tiktu nodrošināta pilnīga tumsa līdz pat 12 stundu ilgumā. Dienas laikā to var ienest nelielā gaismā (bet ne tiešā saulē), taču no plkst. 17.00 tas jāienes atpakaļ tumsā, un līdz pat rītam jāsargā pat no gaismas pa durvju spraugām. Ja šādus apstākļus grūti nodrošināt, augu var pārsegt ar kartona kasti vai prāvāku spaini. Laistīšana un mēslošana jāturpina ierastajā ritmā, un gaisa temperatūrai nevajadzētu būt zemākai par plus 180C. Šādi apstākļi puansetijai būs nepieciešami aptuveni 2 mēnešus, un jau novembrī, ja viss izdarīts pareizi, varēs manīt, kā lapas atkal kļūst sārtas. Kad tās ir gana iekrāsojušās, augu var novietot parastā apgaismojumā visu dienu un kopīgi gaidīt Ziemassvētkus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.