Foto: SHUTTERSTOCK

Kā saglabāt vitamīnus, gatavojot dārzeņus? 2

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

“ASV darīs visu, lai neviens šo ceļu nevarētu bloķēt” – noplūdusi informācija par miera sarunu punktu, kas var izmainīt Eiropas nākotni
Kokteilis
Skaitļi nemelo: šajos 3 datumos dzimušajiem šūpulī likts kaut kas, ko citi pat iemācīties nevar
Vēl viens pārliecinošs Lavrova paziņojums par ASV miera plānu: lūk “svētais septītnieks”
Lasīt citas ziņas

Ja rīkojas neapdomīgi, viss veselīgums no produktiem vai nu izkūp gaisā, vai noslīkst taukos, vai kopā ar ūdeni tiek izliets kanalizācijā. Tāpēc, gatavojot dārzeņus, jācenšas tos pasargāt no gaisa, ūdens un taukiem.

Viens no efektīvākajiem gatavošanas veidiem – tvaicēšana. Vieglāk to darīt speciālos katlos un pannās. Izvēloties traukus, svarīgi noskaidrot, vai tiem ir tā sauktā nepiedegošā virsma (protams, piedegt var jebkura virsma, ja to atstāj bez uzraudzības).

CITI ŠOBRĪD LASA

Ideāli, ja traukam ir pietiekami (apmēram 1 cm) biezs dibens un blīvi noslēdzošs vāks bez caurumiņiem.

Dārzeņus piemērotā traukā gatavo savā sulā – karstums iztvaicē ūdeni, kas paceļas līdz vākam, kur sakrājas pilienu veidā un tad krīt lejā, karst un tvaiko atkal, radot katlā pirts efektu. Dārzeņi gatavojas, bet neizjūk, kā tas notiek ūdenī.

Garšvielas dārzeņiem pievieno gatavošanas beigās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.