Foto: Karīna Miezāja

Kad pie bāra letes rosās sportiska sieviete: saruna ar bārmeni Karīnu par profesiju un ne tikai 0

Karīna Lele ir bārmene restorānā “Riits” un teju vai visu savu brīvo laiku viņa pavada sporta zālē, bet dažkārt arī labprāt eksperimentē ar garšām savā virtuvē, gatavojot veselīgas maltītes. Ar kokteili “Green lila” viņa piedalās konkursā “”Akmeņlauža” kokteiļu dižlidojums 2018″.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

Pirms 11 gadiem es sāku strādāt naktsklubā, kur uzsāku savas gaitas apkalpošanas sfērā. Toreiz biju viesmīle, bet mans mazais sapnis bija kļūst par bārmeni. Pēc kāda laika to arī sasniedzu, bet paralēli turpināju strādāt par viesmīli. Bārmenes darbā man vislabāk patīk apvienot dažādas garšas un neparastas sastāvdaļas, lai sagaršotu – kas no tā sanāks! Man patīk vērot cilvēku reakciju, kad uzzina kokteiļa sastāvdaļas. Itin visu savā dzīvē daru, vadoties pēc sajūtām un intuīcijas. Lielākā māksla bārmeņa darbā ir just cilvēkus un viņu tā brīža noskaņojumu.

Foto no Karīnas privātā arhīva
CITI ŠOBRĪD LASA

Mana aizraušanās ir sports: fitness, sporta zāle un veselīgs uzturs. Patiesībā tas ir ļoti pretēji “nakts bāra dzīvei”, kaut gan jau tagad notiek daudz konkursu arī bezalkaholiskajiem kokteiļiem un nemaz nebrīnīšos, ka drīzumā būs konkursi sporta pasaulē ar visu veselīgo un garšīgo! Starp citu, daudzas idejas kokteiļiem un garšu salikumiem esmu guvusi tieši sporta zālē – minoties uz velo vai skrienot uz celiņa.

Kad gatavojos sporta sacensībām, zālē pavadu pat 10 treniņus nedēļā, bet ja sacensību nav, tad uz sporta zāli dodos trīs līdz četras reizes nedēļā – tas ir manam priekam un gandarījumam. Priecājos, ka tuvojas siltais laiks, jo tad arī sāksies dažādas aktivitātes ārpus telpām, kas man ļoti patīk.

Foto no Karīnas privātā arhīva

Bārmeņa darbā dienas ir dažādas – ir smagas un ir vieglas dienas, un ne vienmēr tas ir atkarīgs no darba apjoma vai fiziskā noguruma. Mūsu profesijā, vismaz es, vairāk nogurstu psiholoģiski. Viens no veidiem, kas man palīdz atslābināties un nomierināties ir maltītes gatavošana un eksperimentēšana virtuvē, tomēr tas ir tajās dienās, kad nestrādāju un varu tam veltīt daudz laika. Bet ikdienā, pēc darba, atslābinos izdzerot garšīgu tēju un ar smaržīgu ūdenspīpi rokās, tāds ir mans mazais vakara rituāls.

Foto: Akmeņlauzis

Lai būtu labs bārmenis, manuprāt, ir jābūt apveltītam ar izturību, pacietību, fantāziju, izdomu, kreativitāti, lojalitāti, entuziasmu, precizitāti un daudz, daudz citu īpašību. Bārmenis sevī apvieno daudz profesijas: ir jāprot uzklausīt cilvēkus, jāprot palīdzēt viņiem un sajust viņu noskaņojumu. Man šķiet, ir jāizdara viss, lai cilvēks konkrētajā vietā justos kā mājās – lai aizejot prom viņam paliktu patīkama pēcgarša, ka gribas ciemos nākt atkal.

Foto: Akmeņlauzis

Karīnas konkursa kokteiļa “Green lila” recepte:

Šīs sastāvdaļas kārtīgi sakrata šeikerī:

  • 50 ml Akmeņlauža “Viskijs”;
  • 25 ml burbons;
  • 50 ml svaiga gurķa sula;
  • 100 ml mandeļu piens;
  • 25 ml lavandas sīrups;
  • nepilns olas baltums.

Pasniedz viskija glāzē. Glāze pirms tam apmērcē maltā brūnā cukura, mandeļu un lavandas mikslī. Dekorē ar svaigu gurķi un svaigu vai kaltētu lavandu.

Par konkursa balsošanas noteikumiem uzzini šeit.

Par konkursa dalībnieku kokteiļiem var nobalsot šeit.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.