Pagatavošana 2

1. Sajauc biezpienu un olas. Pievieno 7 ēdamkarotes miltu. Pieber 3 ēdamkarotes cukura. Ar karoti jauc mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklai jābūt elastīgai un staipīgai.

Reklāma
Reklāma

2. Pielej ar etiķi dzēsto sodu.

3. Vēlreiz kārtīgi samaisa.

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

4. Uz plīts sakarsē 1 l rafinētas eļļas cepšanai. Eļļa kārtīgi jāuzsilda, bet tai nav jābūt verdošai. Tajā ieliktajam pončikam jāsāk virt, bet ne piedegt.

5. Ēdamkaroti vispirms iemērc karstā eļļā, pēc tam ar to ņem mīklu aptuveni 1/3 tās tilpuma. Ielaiž karoti ar mīklu karstajā eļļā un viegli nokrata. Lai gan sākumā pončiku forma var atšķirties, beigās tie visi kļūs apaļi un gaisīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

6. Pončikus cep tā, lai uz pannas tie nesaskartos un nesaliptu.

7. Cep 3-4 minūtes no katras puses, apgriež ar dakšiņu. Ja eļļa kļuvusi pārāk karsta un pončiki apbrūnē ātrāk,
temperatūra jāsamazina, citādi vidiņi paliks mīksti un neizcepti.

8. Ar putukaroti vai standziņām izņem pončikus no eļļas un kārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.