Foto: Aija Geida

Kartupeļu un pupiņu veltnīši 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu kartupeļu masas
• 350 g vārītu pupiņu
• Ola
• 50 g rīvmaizes
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• ½–⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Kokteilis
Izskats ir maldīgs: cilvēki, kas dzimuši šajos četros datumos, vienmēr izskatīsies jaunāki nekā viņi patiesībā ir
Kokteilis
Laura Vizla joprojām tirgo teju 40 000 eiro vērtu Porziņģa dāvāto auto – eksperts atklāj, kāpēc neviens to nepērk 44
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pupiņas samaļ gaļas mašīnā, novārītus kartupeļus sastampā ar stampu. Olai atdala baltumu no dzeltenuma. Pupiņas samaisa ar kartupeļiem, olas dzeltenumu, sāli, sakapātiem pētersīļiem un ar mitrām rokām veido veltnīšus.

Olas baltumu nedaudz sakuļ ar dakšiņu, pievieno ēdamkaroti ūdens. Veltnīšus apviļā olas baltumā, tad rīvmaizē un cep dziļā eļļas peldē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var pasniegt ar krējumu vai saceptu žāvētu gaļu un sīpoliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.