Foto: Aija Geida

Kartupeļu un pupiņu veltnīši 0

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu kartupeļu masas
• 350 g vārītu pupiņu
• Ola
• 50 g rīvmaizes
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• ½–⅔ tējkarotes sāls

TV24
Tos es gribu aizliegt! Maestro kategoriski iebilst pret viņa vārdā nosaukto Dziesmu svētku rīkošanu
Kokteilis
TESTS. Izvēlies Ziemassvētku eglītes rotājumu, un mēs negaidīti precīzi atklāsim, ko tu no citiem klusībā slēp
No šodienas stājas spēkā būtisks Latvijas lēmums – kas notiks tālāk?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pupiņas samaļ gaļas mašīnā, novārītus kartupeļus sastampā ar stampu. Olai atdala baltumu no dzeltenuma. Pupiņas samaisa ar kartupeļiem, olas dzeltenumu, sāli, sakapātiem pētersīļiem un ar mitrām rokām veido veltnīšus.

Olas baltumu nedaudz sakuļ ar dakšiņu, pievieno ēdamkaroti ūdens. Veltnīšus apviļā olas baltumā, tad rīvmaizē un cep dziļā eļļas peldē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var pasniegt ar krējumu vai saceptu žāvētu gaļu un sīpoliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.