Foto: LETA

Riskē nonākt propagandas nagos 34


Ministrs Vējonis teic, ka karavīriem tāpat kā ikvienam citam cilvēkam viedoklis laika gaitā var mainīties, un min par piemēru kādu Francijas armijas karavīru, kurš esot “radikalizējies” un iestājies “Islāma valsts” džihādistu spēkos. Taču skumjākais, ka šīs viedokļu maiņas Latvijas bruņotajos spēkos neviens pat necenšas kontrolēt. Kā pastāstīja “LA” avots armijā – karavīri tāpat kā pārējā sabiedrība ir satraukušies par notikumiem Ukrainā un vēršas ar jautājumiem pie saviem virsniekiem un instruktoriem. Savukārt tie, būdami tādā pašā neziņā, – pie vēl augstākiem virsniekiem, bet arī tur nesaņemot nekādu skaidrojumu. Tad nu karavīri meklē informāciju paši kā prazdami. Un ir tikai likumsakarīgi, ka karavīri, kuriem dzimtā valoda ir krievu, smeļas informāciju Krievijas televīzijas kanālos un interneta portālos, riskējot kļūt par Kremļa propagandas upuriem. Kā tas, ļoti iespējams, noticis Dmitrija gadījumā. “Būtu tikai pareizi, ja armijas augstākā vadība nepastarpināti paskaidrotu karavīriem starptautiskās aktualitātes un Latvijas pozīciju,” uzskata karavīrs.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Lasīt citas ziņas

Ministrs Vējonis gan apgalvo, ka karavīriem regulāri notiekot lekcijas ne vien par dažādiem drošības jautājumiem, bet arī ģeopolitiskām aktualitātēm. “Es kā valdības loceklis un aizsardzības ministrs intervijās medijos esmu skaidrojis Latvijas nostāju ģeopolitiskajos jautājumos, arī par Krievijas–Ukrainas konfliktu. To regulāri dara arī bruņoto spēku komandieris, līdz ar to karavīriem un zemessargiem tāpat kā ikvienam citam Latvijas iedzīvotājam šī nostāja ir pieejama un zināma,” uzskata ministrs.

Vējonis arī pārliecināts, ka Latvijā nevienā citā nozarē patriotiskajai audzināšanai nav pievērsta tik ļoti liela vērība kā armijā – karavīri, zemessargi un jaunsargi ne tikai apgūst militāro vēsturi, bet arī rīko un piedalās dažādos atceres un piemiņas pasākumos, kauju rekonstrukcijās un tamlīdzīgi. Bruņotie spēki arī atjaunojuši dažādas Latvijas armijas tradīcijas un regulāri sakopj visos karos un visās frontes pusēs kritušo karavīru atdusas un kauju norises vietas, aicinot iesaistīties arī iedzīvotājus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.