Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – Karīna Miezāja

  7

Auditors prasa skaidrojumu

Kārlis Mālnieks, “KPMG Baltics” vecākais projektu vadītājs, sertificēts IT sistēmu auditors sarunā ar “LA” lēno sertifikācijas gaitu saista arī to, ka šobrīd nav pieejams oficiāls VID skaidrojums par MK noteikumu piemērošanu, un tas ietekmē arī kopējo kases iekārtu atbilstības pārbaudes veikšanas procesu. “VID metodisko noteikumu vai MK noteikumu skaidrojums būtu ļoti ieteicams, tas paātrinātu pašu kases sistēmu un kases iekārtu sertifikācijas procesu, jo, iesniedzot iekārtas atbilstības pārbaudēm, apkalpojošajiem dienestiem jau pirms tam būtu lielākas iespējas novērst daudzas potenciālās neatbilstības. Bez šāda oficiāla skaidrojuma atsevišķu MK noteikumu punktu interpretācija mēdz atšķirties,” piebilst K. Mālnieks.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

KPMG ir pārbaudījis un pozitīvus atzinumus par atbilstību tehniskajām prasībām līdz šim varēja sniegt trīs kases sistēmām, vienam kases aparātam un vienai specializētajai iekārtai. Vēl rindas kārtībā pārbaudītas tiek desmit kases sistēmas, viens kases aparāts un trīs specializētās iekārtas. Pilnīgai kases sistēmu pārbaudei nepieciešamas aptuveni 20 dienas, savukārt kases aparātiem un specializētajām iekārtām aptuveni 10 dienas.

Baltajā sarakstā esošie var dzīvot mierīgi

CITI ŠOBRĪD LASA

Pavisam VID reģistrēti 61 tūkstotis kases aparātu un kases sistēmu vienības, kas būtu jāmaina vai jāpilnveido atbilstoši jaunajām prasībām. Nodokļu maksātāju lietošanā kopā reģistrēti 49 256 kases aparāti, no kuriem 19 512 kases aparātus lieto padziļinātas sadarbības programmas dalībnieki un sabiedriskā transporta nozares pārstāvji (šiem uzņēmējiem ir garāks termiņš kases aparātu ar elektronisko kontrollenti uzstādīšanai – 2018. gada 31. decembris).

“Daudzi lielie uzņēmumi ir baltajā sarakstā, tie pagaidām varēs dzīvot mierīgi. Uzņēmumi, kas ir baltajā sarakstā, kā arī sabiedriskā transporta uzņēmumi var nelietot jaunās iekārtas līdz 2018. gadam,” atzina A. Sotniece.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.