Foto – Valdis Semjonovs

Saticība mājās un biznesā 4

Viņas kategoriski apstrīd mītu, ka virtuvē vairāk par vienu saimnieci laist nedrīkst un ātrākais veids, kā sanaidoties pat ar pašiem tuvākajiem, ir izveidot kopīgu biznesu. Ķeipenietes ir pārliecinātas: ja ģimenē valda saticība, tā nekur nepazudīs. Strādājot vienā virtuvē, saimnieces tik ļoti saradušas, ka, daudz nerunājot, katra pati atrod, kur vajadzīgajā brīdī pielikt roku. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņas, neraugoties uz aizvien pieaugošo pieprasījumu, neplāno būtiski palielināt savu biznesu. “Vēlamies, lai tas paliek mūsu ģimenes rūpals. Neesam sev izvirzījušas mērķi kļūt par miljonārēm. Kā vēsta vecā labā paruna, laimīgs ir tas, kuram pietiek.”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 35
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Lasīt citas ziņas

Tuvojoties Ziemassvētkiem, pieprasījums ir tik liels, ka no tuvinieku loka jāaicina talkā cepējas. Apglezno gan pašas saimnieces, jo meistarību nevar apgūt dažu nedēļu laikā. Tiem, kuri pie šā darbiņa ķeras pirmoreiz, Ilze iesaka sākt ar vienkāršākiem personāžiem, piemēram, piparkūku vīriņu. Citādi var būt vilšanās, jo pat uzgleznot rūķi nav nemaz tik vienkārši – jāzina, kurā brīdī maisiņš ar glazūru jāpiespiež stiprāk vai vieglāk, un pats galvenais – viss jādara ātri.

Cepējas iesaistījušās arī tūrisma pro­grammā – ceļotāji, iepriekš piesakoties, viņu darbnīcā var gūt daudzpusīgu ieskatu piparkūku vēsturē, piedalīties aizraujošās viktorīnās un pieredzējušu konditoru vadībā izcept un pārklāt ar glazūru pašu veidotās piparkūkas. Uz tirdziņiem brauc pašas un uztver to kā patīkamu izraušanos no ikdienas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.