Foto – Ieva Lūka/LETA

Mana ģimene, bērni 11


Ar Dinu iepazinos, mācoties Rīgas 4. medicīnas skolā. Apprecējāmies 1986. gadā. Jau jaunībā zināju, ka vēlos vismaz trīs bērnus, un tas ar uzviju ir piepildījies. Mūsu ģimeni veido mani un Dinas kopīgie bērni – Hārdijs (29), Anete (26), Imants (22) un Rihards (14). Jau sesto gadu mūsu ģimenē dzīvo mans dēls Helvis (15). Ģimenei, saprotams, pieder arī znots Kaspars un vedekla Elīna, Anetes un Kaspara meitiņa Gabriela (2,5), Hārdija un Elīnas meitiņa Patrīcija (5) un dēls Hugo (8 mēneši). Pirms pusotra mēneša kļuvu par tēvu savam sestajam bērnam – dēlam Reinardam. Mani bērni ir Dieva dāvana, kas nākuši pasaulē mīlestībā. Rūpējos par viņiem no visas sirds.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Ļoti augstu novērtēju Dinu par to, ka smagu pārbaudījumu brīžos viņa ir izturējusies cieņpilni. Dina ir mans vistuvākais cilvēks. Kā ģimenes galva daru visu iespējamo, lai mani mīļie cilvēki būtu laimīgi. Tomēr jāatzīst, mana personība ir plašāka, nekā daļa ļaužu to var un grib saprast. Arī tuvie cilvēki ir vēlējušies, kaut dažbrīd būtu citādi, tomēr viņi vienmēr man ir uzticējušies un beigās arī sapratuši mani.

Svarīgākais, manuprāt, katram ir atbildēt par sevi, sakārtot savu dzīvi, sniegt atbalstu otram un tad, kad katrs jutīsies labi savas ģimenes lokā, nealks kaut ko pārmest citiem. Jo, izgāžot naidīgumu uz citiem, mēs to vairojam, bet, runājot par labām lietām, vairojam labo. Viens no maniem vadmotīviem – ko daudzinām, to vairojam!

CITI ŠOBRĪD LASA
Jau ilgi pētu savu ciltskoku. Mans vecvectēvs Kazimirs (dzimis 1854. gadā) nāk no Sēlijas – Ilūkstes puses, toreizējās Vitebskas guberņas. Viņa uzvārds sākotnēji bija krieviski veidotais “Paradņik”. Izrādās, mūsu uzvārds ir cēlies nevis no vārda “parāds”, bet gan “parāde”. Vēlāk, to latviskojot, kļuvām Parādnieki. Mana tēva māte Līna, dzimusi Fridberga (1907.), ir nākusi no Dobeles puses, bet mātes vectēvs Krišs Rode (1889.) ieprecējās Kurmenē leišmalē. Otra mātes vectēva, latviešu strēlnieka Kārļa Pļavenieka (1892.) saknes ir Smiltenes pusē, tomēr lielākā daļa manu senču nākuši no Zemgales.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.