Oho, cik tu labi izskaties! 0

Protams, būs cilvēki, kas par šādu komplimentu būs “septītajās debesīs”, taču ļoti daudziem ko tādu dzirdēt var būt nepatīkami, jo tas var likt aizdomāties – vai tas kāds brīnums, ka es varu labi izskatīties, vai tiešām agrāk izskatījos tik slikti un kādēļ visi pievērš uzmanību manam augumam?

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Par savu ārējo izskatu nepārliecinātākam cilvēkam šāda frāze var izcelt gaismā iesnaudušos kompleksus un – sliktākajā gadījumā – pat izprovocēt apsēstību ar notievēšanu, tādus ēšanas traucējumus kā anoreksija un bulīmija.

Notievēšanai var būt citi iemesli

Uztura speciāliste savā blogā aicina sarunās vairāk pievērsties cilvēka personībai, tam, ko viņš/ viņa dara, nevis augumam un ārējam izskatam. Smeizera mudina aizdomāties, ka svara zudumam var būt bezgala daudz citu – skumju – iemeslu, ne tikai diētas ievērošana vai pievēršanās veselīgam dzīvesveidam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cilvēki mēdz zaudēt svaru, saskaroties ar diagnozi vēzis, cīnoties ar ēšanas traucējumiem vai ejot cauri smagam laikam dzīvē. Visos šajos gadījumos komplimenti par notievēšanu ir nevietā, un var izraisīt visnegaidītākās reakcijas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.