Foto – Karīna Miezāja

– Kā jūs organizēsiet savas attiecības ar opozīciju? Runāsiet arī ar viņiem? 15


– Arī strādājot Kultūras ministrijā, es īpaši nešķiroju opozīcijas vai pozīcijas deputātus. Pašreizējā Saeimā pēc opozīcijas ierosinājuma izveidotas jau divas parlamentārās izmeklēšanas komisijas un, protams, ka arī premjera birojam jāseko līdzi, kā virzās šis darbs. Šajos jautājumos nav jānodala pozīcija un opozīcija. Arī jautājumā par simtgades programmu vēlos iesaistīt mazākumtautību pārstāvjus. Ceru, ka opozīcijas pārstāvji palīdzēs viņus uzrunāt. Ja no opozīcijas pārstāvjiem nāk priekšlikumi, kas veicina valdības mērķu sasniegšanu, tad neredzu nekādu iemeslu tos neuzklausīt.

Reklāma
Reklāma
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Ģ. Zvirbulis: – Tīri teorētiski var taču gadīties situācija, kad šie opozīcijas priekšlikumi ir pieņemami premjeres birojam un “Vienotībai”, bet nav pieņemami Nacionālajai apvienībai. Kā tad rīkosieties?

– Es, protams, darbojos premjerministres uzdevumā un premjera biroja vārdā, tajā pašā laikā esmu NA biedrs ar savu pārliecību un uzskatiem. Var rasties situācija, kad mans personīgais vai partijas viedoklis atšķirsies no premjeres uzskatiem, un, visticamāk, tā arī gadīsies. Katra šāda situācija ir jāskata un jāvērtē atsevišķi, taču ir viens vienots kritērijs, pēc kura jāvadās, – kā ir labāk valstij un sabiedrībai kopumā. Mēģināšu, cik iespējams, paust arī NA viedokli, bet Ministru kabinetu vada premjere, viņa pieņem lēmumus un ir par tiem atbildīga. Šī savā ziņā ir unikāla situācija, kas Latvijā nav bijusi, ka premjeram ir citas partijas parlamentārais sekretārs. Tādēļ daudz kas būs atkarīgs no cilvēcīgām un profesionālām attiecībām. Ceru, ka varēšu būt labs atspaids Straujumas kundzei.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.