Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Shutterstock

Mantojums vai atsavināšanas līgums 0

Ja gribat savu domājamo daļu atstāt mantojumā tikai mazdēlam, jāapsver jautājums par testamentu vai mantojuma līgumu. Pretējā gadījumā, mantojumam atklājoties, tiks piemēroti Civillikuma noteikumi par likumisko mantošanu un jums piederošās domājamās daļas mantos pārdzīvojušais laulātais un bērni. Tikai tad, ja šo personu nav, varēs mantot mazbērni, turklāt šādas tiesības būs visiem jūsu mazbērniem, nevis kādam konkrēti. Turklāt īpašuma tiesību pāreju var nokārtot, noslēdzot atsavinājuma līgumu (piemēram, pirkuma, uztura vai dāvinājuma līgumu).

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Noslēdzot pirkuma līgumu, jāņem vērā Civillikuma 1073. pantā paredzētais: ja kāds nekustamā īpašuma kopīpašnieks atsavina savu daļu personai, kura nav kopīpašnieks, pārējiem kopīpašniekiem divu mēnešu laikā, skaitot no pirkuma līguma noraksta saņemšanas, pieder pirmpirkuma tiesības, bet gadījumos, kad pirmpirkuma tiesības nav bijis iespējams izlietot atsavinātāja vainas dēļ, pieder izpirkuma tiesības. Šie noteikumi attiecas arī uz otru kopīpašnieku (jūsu vīra dēlu), ja viņš vēlēsies pārdot savu domājamo daļu kādai citai personai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.