FOTO: Shutterstock.com

Krēmīgā un aromātiskā gaileņu zupiņa – recepte, kā pagatavot vasaras garšu sprādzienu 2

Sēnes, arī gailenītes, uzsūc ūdeni gluži kā sūklis, tāpēc tās labāk nemazgāt, bet notīrīt ar otiņu. Ja sēnes ir pārāk smilšainas, gailenes nelielā daudzumā liek sietā un ātri noskalo zem tekoša ūdens strūklas.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

• 200 g gaileņu

• 400 g kartupeļu

• 80 g burkānu

• 1 sīpols

• 20 g bekona

• 30 g sviesta

• 50 g svaigā siera

• 20 g skābā krējuma

• 500 ml dārzeņu buljona

• 4 timiāna zariņi

• svaigi malti melnie pipari

• sāls

Pagatavošana:

Veselam
Ko ēst, lai nieres strādātu kā pulkstenis? 5 labākie un sliktākie pārtikas produkti nieru veselībai 3
Kokteilis
Esi uzmanīgs! 3 zodiaka zīmes šodien riskē pieļaut liktenīgu kļūdu
Jā, cilvēki tiešām šo pērk! 20 dīvainas lietas, kuras pārsteidzoši daudzi vēlas savā īpašumā
Lasīt citas ziņas

Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Pannā izkausē pusi sviesta un apcep pusi sīpolu, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno timiāna lapiņas bez kātiem, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un burkānus un maisot nedaudz pacepina. Apceptajiem dārzeņiem pārlej buljonu un vāra aptuveni 15 minūtes, kamēr tie mīksti. Zupu noņem no plīts un sablendē.

Otru sviesta daļu izkausē pannā un apcep sīkos kubiņos sagrieztu bekonu. Pievieno atlikušos sīpolus, pacep un liek klāt notīrītas, mazos gabaliņos sagrieztas gailenes. Pieber mazliet sāls un apmaisot cep, kamēr gailenes maina krāsu un kļūst mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablendētajā zupā iemaisa svaigo sieru un saceptās gailenes. Pēc garšas bagātina ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pasniedz ar skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.