Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – AFP/LETA

Norvēģi “pielāgojas” jaunajai situācijai 12

Krievijas izvērsto militāro manevru dēļ Norvēģija gatavojas “restrukturizēt” savus bruņotos spēkus. Norvēģijas aizsardzības ministre Ine Ēriksena-Sēreide norādījusi, ka pēdējā laikā Krievija no jauna atvērusi militārās bāzes tālajos ziemeļos, kas pēc aukstā kara beigām tika slēgtas. Tāpat, kā uzsvēra Ēriksena-Sēreide, Krievijas kara lidmašīnas aizvien biežāk pietuvojas Norvēģijas gaisa telpai. “Šā gada pirmajos divos mēnešos mēs esam novērojuši lidojumu skaita un manevru sarežģītības līmeņa pieaugumu salīdzinājumā ar šādu pašu laika posmu pagājušajā gadā,” sarunā ar britu laikrak­stu “The Guardian” sacīja Norvēģijas aizsardzības ministre. Šogad Norvēģijas ziemeļrietumos esošajā Bodo gaisa spēku bāzē izvietotajiem iznīcinātājiem “F-16” jau četras reizes nācies pacelties gaisā, lai atvairītu Krievijas militārās lidmašīnas, kas bija pietuvojušās valsts gaisa telpai. Savukārt pērn Norvēģijas gaisa spēkiem uz Krievijas agresiju šādi nācies atbildēt 49 reizes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Ēriksena-Sēreide arī apstiprināja, ka Norvēģija ir apņēmusies stiprināt militāro sadarbību ar Latviju, Lietuvu un Igauniju, lai apliecinātu, ka Baltija pilnībā ir zem “NATO kolektīvās aizsardzības lietussarga”. “Grūti pateikt, ko mēs varam sagaidīt nākamajos mēnešos, taču jaunās stratēģiskās situācijas un jaunās drošības politikas dēļ mums jābūt gataviem, ka nebūs ilgs brīdinājuma periods, ja kaut kas atgadās. Tāpēc mums ir jāpielāgo mūsu bruņotie spēki [šai situācijai],” skaidroja Ēriksena-Sēreide.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.