Foto – Zanda Birze

Kūka no burkānu izspaidām 2

Zanda Birze, žurnāla “Praktiskais Latvietis” maketētāja: Pašlaik ir īstais brīdis spiest burkānu sulu, bet ko darīt ar izspaidām? Visvienkāršāk ir pievienot apelsīna gabaliņus, saulespuķu sēkliņas, un veselīgi salāti gatavi!

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Piektdienai gan gribējās izcept kādu kārumu. Pa ceļam uz darbu prātā tapa jauna tortes recepte, ko vakarā arī izmēģināju. Izmantoju produktus, kas aizķērušies ledusskapī, bet ledusskapī aizķērusies bija piparkūku mīkla (ap 300 gramu), četras olas, ap 500 gramu skābā krējuma. Burkānu izspaidas samaisīju ar pāris ēdamkarotēm brūnā cukura. Olu dzeltenumus sakūlu ar nedaudz cukura un vaniļas cukura. Kad tas bija izkusis, piekūlu skābo krējumu. Iegūto masu iemaisīju burkānu izspaidās. Saputoju olu baltumus un iecilāju gatavajā masā, tad visu liku cepamajā veidnē, kam maliņas un pamatni izklāju ar izrullētu piparkūku mīklu. Cepu aptuveni stundu +200 °C temperatūrā. Iespējams, līdz pilnībai pietrūka vien kūkā ieceptu saldētu jāņogu. Piektdien kūku nesu noprovēt labākajiem degustētājiem – “Praktiskā Latvieša” kolektīvam. Viņi slavēja interesanto garšu, ieteica receptē dalīties ar lasītājiem, un, kas nav mazsvarīgi, pirmdien visi bija darbā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.