Foto – Ivars Bušmanis

Iedot vai aizdot 6

Pretēji viedokļi par to, kā uzņēmējus atbalstīt turpmāk, bija Saeimas un Eiropas Komisijas pārstāvjiem. Māris Kučinskis norādīja, ka viņa vadītajā komisijā ir bijušas diskusijas par iespēju finansēt projektus – gan bankās, gan no ES struktūrfondiem, gan mazajiem grantiem, gan par pašvaldības iespējām iesaistīties vietējās uzņēmējdarbības stimulēšanā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Peru valdība oficiāli klasificējusi transpersonas un nebinārās personas kā “garīgi slimas”
Lasīt citas ziņas

Zemītis iezīmēja jaunu domāšanu: “Līdz šim ES fondu nauda tika izdalīta plānākā slānī visur. Tā neradīja kritisko masu attīstībai. No tā šajā ES plānošanas periodā jāizvairās. Tagad nauda jāizmanto tādiem projektiem, kas rada darbavietas, veido inovācijas.”

Māris Kučinskis: “Eiropas Komisija mūs mudina turpmāk izmantot ES fondu līdzekļus aizdevumiem, taču mēs, ieklausoties uzņēmējos, tomēr paliekam pie tā, ka ieguldījumi uzņēmējdarbībā, kad ES struktūrfondu nauda tiek ieguldīta inovatīvās iekārtās, ir daudz efektīvāki. Pašreizējā nelielā stagnācija, kas acīmredzot piespiedīs samazināt plānoto budžetu, rāda, ka mums nepietiek projektu. Pašreiz ir neliels klusums ES struktūrfondos, jo vecā nauda iztērēta, jaunā nav atnākusi. Vienoties nespējam.”

CITI ŠOBRĪD LASA

“Jā, jaunais redzējums ir tāds, ka labāks veids, kā naudu vairot, ir dot makšķeri, nevis zivis. Bet arī nedot tīklu, lai viens neizķer visas zivis,” vēstīja EK pārstāvis. “Ja paskatāmies, cik uzņēmumu ir saņēmuši grantu, tad redzam, ka tie nav pasargājuši tos no bankrota. Ir daudz tādu bankrotējušu uzņēmumu.” – “Kuri?” sauca Vanags.

“Grantus iekārtām dosim, bet ne tik lielā mērā. Vairāk jādomā par tām nozarēm, kurās var pievienot lielāku vērtību. Tas ir EK un Latvijas diskusijas degpunktā,” teica Zemītis.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.