Modinātājpulkstenis senlaicīgi klasiskas formas lakota koka rāmī, cena 53,90 eiro.
Modinātājpulkstenis senlaicīgi klasiskas formas lakota koka rāmī, cena 53,90 eiro.
Foto – Valdis Semjonovs

Ar LED gaismiņām un spīdošiem rādītājiem 0

Lai tumsā redzētu pareizu laiku, noderēs modinātājpulkstenis ar LED gaismas diodēm. Spožie cipari var būt baltā, sarkanā vai zilā krāsā un redzami pat 30 metru attālumā, turklāt ciparu spilgtumu var regulēt. Šie pulksteņi darbojas 220 V spriegumā, taču strāvas patēriņš ir niecīgs. Ja elektrības piegāde pārtrūkst vai pulksteni atvieno no tīkla (pat vienu mēnesi), tas, pateicoties backup baterijām, ieslēdzot jopro­jām rādīs pareizu laiku.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Arī parastajiem kvarca modinātājpulksteņiem mēdz būt izgaismota ciparnīca, dažiem ir fluorescējoši rādītāji. Lai rādītāji naktī spīdētu, tiem kādu laiku jāatrodas gaismā.

Pulkstenis ar barometru

Par 13 eiro var nopirkt modinātājpulksteni, kas rāda arī atmosfēras spiedienu, gaisa temperatūru un mitruma līmeni telpā. Tas darbojas gluži kā maza meteoroloģiskā stacija, jo grafikā rāda temperatūras pārmaiņas pēdējo 12 stundu laikā, bet smaidoša vai bēdīga sejiņa raksturo telpas klimata komforta pakāpi. Pamatojoties uz gaisa spiediena pārmaiņām, ierīce pro­gnozē laika apstākļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Par 49 eiro var iegādāties modinātājpulksteni ar temperatūras bezvadu sensoru baseinam vai citai ūdenskrātuvei. Šāda ierīce, piemēram, noder zivju audzētājiem, lai kontrolētu ūdens temperatūru. Pulkstenis rāda arī gaisa temperatūru telpā un prognozē gaidāmo laiku.

Veselīgāk − bez modinātāja

Neirologs un miega medicīnas speciālists Ainārs Vecvagars uzskata: – Veselībai vislabāk ir tad, ja cilvēks vajadzīgajā laikā pamostas pats, bez tuvinieku skubināšanas vai modinātāja zvana vai aptuveni piecas minūtes pirms zvana. Diemžēl ne visi to spēj. – Mostoties pašiem, organisms ir izgājis cauri vairākām veselīgā miega fāzēm, tās netiek pārtrauktas. Jāņem vērā, ka pilna miega cikls ilgst no 45 līdz pat 90 minūtēm. Naktī cilvēks parasti iziet cauri četriem līdz sešiem miega cikliem.

Ainārs Vecvagars atzīst, ka zvana skaļums un melodija ir gaumes lieta: vienam patīk klusāka, citam – skaļāka. Viens grib mosties lēni un pakāpeniski, cits – strauji. Te nekādu rekomendāciju nav, jāļaujas savai gaumei un izjūtai. Katrs lai mostas tā, kā pašam ērtāk un patīkamāk.

KONSULTĒJUŠI SIA “GIGA TOP” PROJEKTU VADĪTĀJS EDGARS BRĒMERS UN PULKSTEŅU VEIKALA “Stūrītis” PĀRDEVĒJA BRIGITA INOVSKA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.