Bites nav zālēdāji 1

Ganību sezonā (15. maijs–15. septembris) uz 1 ha ilggadīgo zālāju un sēto zālāju jāno­drošina 0,3 nosacītas liellopu vienības (tikai bioloģiski sertificēti zālēdāju dzīvnieki, viena piena govs vai zīdītājgovs joprojām atbilst vienai liellopu vienībai).

Reklāma
Reklāma
Veselam
11 drošas pazīmes, ka ar jūsu veselību viss ir kārtībā
VIDEO. “Kaut ko tādu dzīvē nebiju redzējusi!” Kristīne netālu no Valmieras vakarā sastapusies ar veselu “zoodārzu” 8
RAKSTA REDAKTORS
“Absolūti vējā izmesta nauda!” Apmeklētāji sūkstās par Rīgas zooloģiskā dārza biļešu cenām
Lasīt citas ziņas

Tas nozīmē, ka lauksaimnieka paša interesēs ir informēt Lauksaimniecības datu centru par būtiskām pārmaiņām ganāmpulkā, negaidot noteiktos datu sniegšanas datumus. Piemēram, aitu ganāmpulku īpašniekiem pārskats par stāvokli ganāmpulka novietnē jāiesniedz par 1. janvāri un 1. jūliju, taču aitām jēri dzimst lielākoties februārī un martā, tādēļ, lai nodrošinātu BLA atbalsta saņemšanai nepieciešamo dzīvnieku blīvumu, par pārmaiņām ganāmpulkā lietderīgi informēt agrāk (pirms 15. maija).

Vēl kāds jaunums – biškopības saimniecībās, kurās ir ilggadīgie zālāji, bet nav zāl­ēdāju dzīvnieku, BLA atbalstu par ilggadīgo zālāju platību nemaksā, jo bites nav zālēdāju dzīvnieki, tāpēc atbalstu par platību aizstāj atbalsts par bišu saimi. Ja atbilstīgi Lauksaimniecības datu centra reģistra datiem saimniecībā vidēji sezonā (15. maijs–15. septembris) ir vismaz 20 bioloģiski sertificētas bišu saimes, pretendentam par bišu saimi maksā 40 eiro.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.