Stādīšana 0

Stāda dobēs vai vagās. Audzējot dobēs, uzrakto lauku sadala sektoros, taku malu atzīmējot ar nostieptu auklu un ieminot taku. Sīpolus stāda rindiņās šķērsām dobei, rindu no rindas izvietojot 200 mm attālumā.

Reklāma
Reklāma
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
RAKSTA REDAKTORS
Krista Draveniece: Inga Spriņģe, lūdzu, nemelojiet!
Lasīt citas ziņas

Stādīšanai izmanto 20 cm platu dēli. Stādītājs stāv uz dēļa un sev priekšā rok vadziņu aptuveni 10 cm dziļumā. Pēc tam dēli paceļ 20 cm atpakaļ un rok nākamo vadziņu, bet iepriekšējo piestādīto aizber. Beigās dobi nolīdzina ar grābekli.

Lielos sīpolus liek vienu aiz otra, atstājot spraugu sīpola platumā – tas ir maksimālais blīvums, lai izveidotos lieli sīpoli. Mazākos sīpolus stāda seklāk zigzaga veidā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vagas izdzen ar kartupeļu vagotāju. Saliek sīpolus un vagas ar grābekli aizrauš ciet. Tiesa, audzēšanas vieta tad jāmaina katru gadu.

No audzētāja viedokļa tulpju audzēšana vagās ir daudz vienkāršāka, bet tulpēm tomēr labāki augšanas apstākļi ir dobēs. Vagās augi ir pārāk saspiesti, līdz ar to grūtāk pamanīt slimos. Tos arī nav tik viegli vienmērīgi nodrošināt ar mitrumu un barības vielām.

Juris Egle tulpes parasti stāda ap 15. septembri un turpina līdz salam, tas ir, līdz decembrim. Mēness fāze stādot uz sīpolu ražu un ziediem iespaidu neatstāj.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.