Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Laiskiem svētdienu rītiem: pildīto spinātu pankūku recepte 0

Šī ir viena no pavāres Astridas Čeppes ieteiktām pildīto pankūku receptēm.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

RAKSTA REDAKTORS
“”Rimi” veikala vadītāja pazemo darbiniekus, cilvēki ir bailēs, vadībai vienalga,” drosmīga darbiniece atklāj haosu uzņēmumā
Kokteilis
Auns – melns, Lauva – balts: neveiksmīgākā krāsa katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
Vērsis – tu tuvāk, es lēnāk; Ūdensvīrs – ēdu pie stūres: kāds automašīnas numura zīmes rāmītis būtu vispiemērotākais katrai zodiaka zīmei?
Lasīt citas ziņas

80 g spinātu
2 olas
280 ml piena
200 g kviešu miltu
3 ēdamkarotes augu eļļas
šķipsna sāls

Pildījumam:

50 g mazo garneļu
30–50 g siera
maurlociņi
pētersīļi

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielākajām spinātu lapiņām nolauž kātus, lapiņas kopā ar augu eļļu sablendē. Atsevišķā traukā iesit olas un, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej pienu, iesijā miltus, līdz izveidojas viendabīgas konsistences masa. Pieliek sablendētos spinātus, samaisa un ļauj mīklai kādu laiku nostāvēties.

Mīklu lej uz sakarsētas pannas un cep tik lielas pankūkas, kādas vēlas. Pēc tam uz pankūkām kārto garneles, uzbārsta sarīvētu sieru un sasmalcinātus zaļumus, aizloka ciet un apcep.

Labam pildītu pankūku rezultātam

Plānās pankūkas pildīšanai der vislabāk, jo tās ir viegli satīt, kā arī nepārslogo ēdienu ar garšām.
Pankūkām jābūt ne pārāk sausām un ne pārāk mīkstām. Tām jābūt elastīgām, lai nepārplīstu, un pietiekami stingrām, lai noturētu pildījumu.
Pirms pildīšanas pankūkas jāatdzesē – siltas tās var saplaisāt, ja liek karstu vai mitru pildījumu.
Ja pildījums ir pārāk sulīgs, pankūkas var izmirkt. Tāpēc gaļu un dārzeņus pirms pildīšanas ieteicams apcept un notecināt.
Daudzas pildītās pankūkas garšo vēl labāk, ja tās viegli apcep sviestā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.