Foto – Aija Geida

Lēcu un kokosriekstu karijs 0

Lēcas ir vieni no senākajiem kultūraugiem pasaulē, bet latvietim – visai neikdienišķi pākšaugi, jo uzturā vairāk tiek lietoti zirņi un pupiņas. Tomēr mūsu organisms lēcu sastāvā esošās olbaltumvielas spēj viegli uzņemt un pārstrādāt. Piedāvājam četrus ēdienus, kur galveno lomu spēlē lēcas.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

“Atvēra priekšējās durvis un izmeta pusaudžus no autobusa!” Cilvēki atzīst, ka vairs nejūtas droši sabiedriskajā transportā 22
Es par vecu kaut kur doties… Cilvēkus satraucis paziņojums par iespējamajiem evakuācijas plāniem Baltijas valstīs
Kokteilis
Četri zīlnieki izteica vienu un to pašu biedējošo prognozi par 2025. gada beigām
Lasīt citas ziņas

Sviestu izkausē pannā un 30 sekundēs apcep tajā visas garšvielas. Tad pieber sarkanās lēcas, kokosa skaidiņas, mazliet apcep un uzlej vārošu ūdeni. Uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns aptuveni 10–15 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Atkarībā no lēcu kvalitātes varbūt nepieciešams pievienot vēl nedaudz ūdens. Kad virums gatavs, pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sāli un citrona sulu. Samaisa un pasniedz kopā ar sutinātiem dārzeņiem un svaigiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.