Foto – Aija Geida

Lēcu un kokosriekstu karijs 0

Lēcas ir vieni no senākajiem kultūraugiem pasaulē, bet latvietim – visai neikdienišķi pākšaugi, jo uzturā vairāk tiek lietoti zirņi un pupiņas. Tomēr mūsu organisms lēcu sastāvā esošās olbaltumvielas spēj viegli uzņemt un pārstrādāt. Piedāvājam četrus ēdienus, kur galveno lomu spēlē lēcas.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
“Viņam sāk šķist, ka drīkst atļauties visu!” Sabiedrība pamatīgi iekarsusi, diskutējot par Oskara Zeizas aizturēšanu
Lasīt citas ziņas

Sviestu izkausē pannā un 30 sekundēs apcep tajā visas garšvielas. Tad pieber sarkanās lēcas, kokosa skaidiņas, mazliet apcep un uzlej vārošu ūdeni. Uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns aptuveni 10–15 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Atkarībā no lēcu kvalitātes varbūt nepieciešams pievienot vēl nedaudz ūdens. Kad virums gatavs, pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sāli un citrona sulu. Samaisa un pasniedz kopā ar sutinātiem dārzeņiem un svaigiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.