Vjačeslavs Kostigovs par “Valsts nekustamo īpašumu” Attīstības pārvaldes direktoru nepaspēja nostrādāt pat trīs mēnešus.
Vjačeslavs Kostigovs par “Valsts nekustamo īpašumu” Attīstības pārvaldes direktoru nepaspēja nostrādāt pat trīs mēnešus.
Foto – LETA

Apšaubāmā atlase 18

Ja var ticēt “VNĪ” sniegtajai skopajai informācijai, konkursu uz vakanto Attīstības pārvaldes direktora posteni šī valsts kapitālsabiedrība pērn izsludinājusi vairākkārt. Pēdējais atkārtotā sludinājuma termiņš bijis līdz oktobra beigām, un tad arī vakance beidzot aizpildīta – par jauno direktoru novembra vidū kļuva 1964. gadā dzimušais V. Kostigovs.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

“VNĪ” valdes priekšsēdētājs M. Tols apgalvo, ka kandidātu atlase notikusi “atbilstoši “VNĪ” iekšējai apstiprinātai procedūrai par amata kandidātu piesaisti un atlasi”. “Kandidāts atbilda pienākumu aprakstam un veicamajam darbam. Tomēr pārbaudes laikā konstatējām pazīmes, ka šī persona neatbilst noteiktajām prasībām. Atklājām, ka zināšanas personālvadībā un profesionālajā jomā neatbilda kvalifikācijas dokumentos uzrādītajam,” atlases secinājumus un tālāko notikumu gaitu izklāsta M. Tols.

Atsaucoties uz Darba likumu, M. Tols atsakās publiskot jebkādas ziņas par sava nu jau bijušā darbinieka iepriekšējo darba biogrāfiju, taču arī no publiskām datu bāzēm pārbaudāmās ziņas liek apšaubīt secinājumu par V. Kostigova atbilstību izvirzītajām prasībām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms jau no zināmajiem faktiem nekas neliecina, ka viņam tiešām būtu bijusi konkursā prasītā “astoņu gadu darba pieredze līdzīgā amatā, no tiem vismaz trīs gadi vadītāja amatā”.

Spriežot pēc “Lursoft” datu bāzes ziņām, V. Kostigovs vispār nevar lepoties ar pārliecinošu lielu uzņēmumu vadītāja karjeru, ja neskaitīt aptuveni desmit mazpazīstamus, nelielus uzņēmumus, viņa biogrāfijā ir tikai gads joprojām neuzcelto tirdzniecības centru “Akropolis” plānojošās SIA “Akropolis.lv” valdē 2008. – 2009. gadā, un tas arī viss.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.