Vjačeslavs Kostigovs par “Valsts nekustamo īpašumu” Attīstības pārvaldes direktoru nepaspēja nostrādāt pat trīs mēnešus.
Vjačeslavs Kostigovs par “Valsts nekustamo īpašumu” Attīstības pārvaldes direktoru nepaspēja nostrādāt pat trīs mēnešus.
Foto – LETA

Eksotiskie īpašumi 18

Tiesa, V. Kostigova amatpersonas deklarācija, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā, stājoties amatā, rāda, ka jaunpieņemtais direktors ir cilvēks ar neikdienišķiem rādītājiem virknē citu parametru. Avoti “VNĪ” min – tieši neordinārā biogrāfija un personības iezīmes varētu būt bijušas tās, kas radījušas vēlamo iespaidu uz M. Tolu, liekot pievērt acis uz dažām neatbilstībām oficiāli izvirzītajos kritērijos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Galu galā arī pats M. Tols ir zināms kā cilvēks ar brīžiem neordinārām personības izpausmēm. Olu ripināšana pa kabatām, “mirdzošā” un “starojošā” “VNĪ” valde, darbinieki, kas “kailām krūtīm” metušies pretim “profesionālajiem dedzinātājiem”, kuri mēģinājuši novietot svecīti Rīgas pils mūrī, “ģīmja saglabāšana ārpus rasola”, – ne to vien var atrast elektroniskā pas­ta vēstulēs, ko, izmantojot darba elektroniskā pasta adresi, viņš regulāri izsūta saviem padotajiem.

Kas tad “eksotisks” atrodams V. Kostigova deklarētajos datos? Vispirms jau tās ir viņa oficiāli deklarētās parādsaistības, kuru kopapjoms bija 798 000 eiro un 283 000 ASV dolāru, kā arī vēl iespaidīgāki aizdevumi tāpat nezināmām personām – 1 148 000 eiro, 105 000 ASV dolāru un neliela summa latos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šīs summas jo interesantākas ir tāpēc, ka “Lursoft” Uzņēmumu reģistra datu bāze nerada iespaidu par to, ka V. Kostigovam aizvadītajos gados Latvijā būtu bijusi miljonos lēšama uzņēmējdarbība.

2006. gadā viņam uz nepilnu pusgadu piederējuši 13% kapitāldaļu SIA “Rīgas Apriņķa Avīze”, no 2009. līdz 2012. gadam – 100% kapitāldaļu niecīgajā apģērbu mazumtirdzniecības SIA “Resource Optimization Projects”, bet uz dažiem mēnešiem 2014. gadā – 49% kapitāldaļu vēl niecīgākajā SIA “Marat”. Savukārt viņam pašlaik piederošā SIA “Eco House Development” nekādu saimniecisko darbību neveic.

Tāpat V. Kostigovs bija uzrādījis valdes locekļa amatu “Fondā Ģimenei”, kā arī kapitāldaļas trīs uzņēmumos, kas reģistrēti pietiekami eksotiskās valstīs – reizē ar Nigērijā un Gruzijā reģistrētiem uzņēmumiem viņš bija deklarējis arī Āfrikas valstī Kotdivuārā reģistrēto “Vyacheslavs Kostigovsnreal Estate Incorporation”, kuras kapitāldaļas esot 4,28 miljonus ASV dolāru vērtas…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.