Foto – Vivanta Volkova

Ekskursantu apbrīnota 2

Ēkas pagrabtelpas padziļināja, un tagad tajās iekārtota ekspozīciju zāle un omulīga tējnīca, kurā Antoņina Bojarinova un Edīte Pretkele mūs cienā ar kafiju un, izrādot biezu fotoalbumu, stāsta par savas baznīcas vēsturi, kā arī ar sirsnību piemin draudzes priesterus. Pirmais Kandavas draudzes prāvests, kurš 1938. gadā izveidojis draudzi, bijis Jānis Mendriks, kurš ticis izsūtīts uz Vorkutu, kur arī nošauts. Padomju gados Kandavas katoļticīgie slepus lūdzās Sondoru mājās, dievkalpojumi draudzei tika aizliegti, atļaujot tikai vienreiz gadā sanākt kapusvētkos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
Lasīt citas ziņas

Atmodas laikā draudze oficiāli atjaunojās un pašu spēkiem tikusi pie šāda skaista dievnama, kuru apbrīnot brauc daudz ekskursantu – pēdējos desmit gados te ciemojušies vairāk nekā divi tūkstoši. Arī paši kandavnieki katru gadu brauc ekskursijās, pirms dažiem gadiem ar savu priesteri Marcinu Vozņaku bijuši svētceļojumā Polijā un viesojušies viņa dzimtajā pusē pie Ļubļinas, kur priestera vecākiem piederot neliela maizes ceptuve.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.