Liellopa pleca steiks ar kartupeļu-trifeļu biezeni un krāsnī ceptu tomātu un austersēņu mērci 0

Vasarai piedien viegli, veselīgi, kalorijām nepārsātināti ēdieni. Šis ir laiks, kad esam gatavi arī paplašināt savu kulināro apvārsni. Liellopa pleca steiku piedāvā restorāna “Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš.

Reklāma
Reklāma

(2 personām)

• 400 g Urugvajas liellopa pleca steika,

• 300 g kartupeļu,

• 100 g piena,

• 40 g sviesta,

• 10 g trifeļu eļļas,

• 1 tomāts,

• 20 g ķiploka,

• 10 g timiāna,

• 100 g austersēņu,

• 100 g saldā krējuma,

• sāls,

• pipari.

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra, kamēr mīksti. Saspaida, uzbārsta sāli, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu, saputo. Pirms pasniegšanas pievieno trifeļu eļļu.

Steikam uzkaisa sāli un piparus, apcep uz sakarsētas pannas, pēc tam 2 – 4 minūtes turpina cept cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomātu pārgriež uz pusēm, uzbārsta sāli un piparus, pievieno sakapātu ķiploku, timiānu, olīveļļu, pusotru stundu cep 140 grādu temperatūrā.

Lai pagatavotu mērci, austersēnes kopā ar ķiplokiem un timiānu cep uz pannas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.