Liellopa pleca steiks ar kartupeļu-trifeļu biezeni un krāsnī ceptu tomātu un austersēņu mērci 0

Vasarai piedien viegli, veselīgi, kalorijām nepārsātināti ēdieni. Šis ir laiks, kad esam gatavi arī paplašināt savu kulināro apvārsni. Liellopa pleca steiku piedāvā restorāna “Neiburgs” šefpavārs Tomass Godiņš.

Reklāma
Reklāma

(2 personām)

• 400 g Urugvajas liellopa pleca steika,

• 300 g kartupeļu,

• 100 g piena,

• 40 g sviesta,

• 10 g trifeļu eļļas,

• 1 tomāts,

• 20 g ķiploka,

• 10 g timiāna,

• 100 g austersēņu,

• 100 g saldā krējuma,

• sāls,

• pipari.

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra, kamēr mīksti. Saspaida, uzbārsta sāli, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu, saputo. Pirms pasniegšanas pievieno trifeļu eļļu.

Steikam uzkaisa sāli un piparus, apcep uz sakarsētas pannas, pēc tam 2 – 4 minūtes turpina cept cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomātu pārgriež uz pusēm, uzbārsta sāli un piparus, pievieno sakapātu ķiploku, timiānu, olīveļļu, pusotru stundu cep 140 grādu temperatūrā.

Lai pagatavotu mērci, austersēnes kopā ar ķiplokiem un timiānu cep uz pannas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.