Foto – Timurs Subhankulovs

Īpašniekiem vērienīgi plāni 0


Ukrainas holdinga kompānijas “KVV Group” līdz­īpašnieks un uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” (tāds turpmāk būs uzņēmuma nosaukums) akcionārs Jevgeņijs Kazmins apgalvo, ka ražošanas atjaunošana vienā cehā esot tikai sākums un ka viņi neesot te braukuši un pirkuši šo ražotni, lai tā strādātu ar pusspēku vai ar zaudējumiem. “Mūsu mērķis ir izveidot to par sekmīgi, ar peļņu strādājošu uzņēmumu, kas spējīgs izcīnīt savu vietu Eiropas Savienības, ASV, Āfrikas un Āzijas valstu tirgū. Citādi nebija vērts ieguldīt tajā prāvu naudu,” skaidro viņš.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Par uzņēmuma nākotni īpašnieki gan pagaidām izsakās atturīgi. Esot jāredz, kā pēc tik ilgas dīkstāves izdosies atjaunot ražošanu arī citos cehos. Tomēr arī otrs “KVV Group” līdzīpašnieks un jaunais uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” akcionārs Valērijs Krištals apstiprina, ka viņiem esot ambiciozi plāni: “Mēs gribētu, lai uzņēmums atkal kļūtu ne tikai par lielāko Baltijā, bet arī par vienu no lielākajiem Austrumeiropā.”

Jevgeņijs Kazmins gan piebilst, ka uzņēmuma sekmīgā atjaunošanā galvenais traucēklis ir pārāk lielā obligātā iepirkumu komponente (OIK) elektroenerģijas cenā, kas uzskatāma par nekonkurētspējīgu. Uzņēmējiem esot svarīgi zināt, kāds šis OIK īpatsvars varētu būt pēc pieciem gadiem un kādu atbalstu šajā ziņā varētu sniegt Latvijas valdība.

Miljons tonnu gadā

CITI ŠOBRĪD LASA
“Mēs gribam atjaunot ražošanas jaudu līdz 80 000 tonnu produkcijas mēnesī jeb aptuveni miljonu tonnu gadā, ko varētu panākt aptuveni divos līdz trijos gados. Tā kā samērā ilgi rūpnīca stāvēja dīkā, ražošanu atsākām pakāpeniski, pārbaudot visu iekārtu darbību. Atgūt agrāko jaudu vienmēr ir grūtāk nekā noturēt, ja rūpnīca būtu strādājusi visu laiku. Pašlaik izejvielas ražošanai ievedam no Krievijas un Baltkrievijas un orientējamies uz rūpnīcā jau agrāk ražotajiem tērauda izstrādājumiem, saražojot 35 000 tonnu mēnesī. Tiklīdz aprīļa beigās palaidīsim otru velmētavas un tēraudkausēšanas cehu, mēnesī spēsim saražot jau 45 000 tonnu, nodarbinot vēl aptuveni 200 strādnieku. Produkcijas ražošanai tad sāksim pārstrādāt arī Latvijā iepirktos metāllūžņus. Pakāpeniski palielinot ražošanas jaudu, ceram, ka ar laiku uzņēmumā būs darba vietas apmēram 1500 strādājošajiem – aptuveni tikpat, cik uzņēmumā bija agrāk,” stāsta “KVV Liepājas metalurgs” valdes pārstāvis un direktors Igors Kovaļenko, kurš uz Liepāju atbraucis no Ukrainas, kur ilgus gadus strādājis dažādos metalurģijas uzņēmumos.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.