Valsts ieņēmumu dienests (VID) tika izrādījis interesi par šo firmu, caur kuru saskaņā ar ASV datiem plūda milzu līdzekļi. VID Daugavpils nodaļa tai 2015.gada 26.jūnijā piemēroja aizliegumu reorganizācijai un dalībnieku maiņai, taču šie ierobežojumi tika atcelti tā paša gada 12. oktobrī. 1


Valsts policijas Starptautiskās sadarbības biroja priekšnieks Māris Geida martā “rus.lsm.lv” apstiprināja, ka 2014.gadā no ASV kolēģiem saņemts lūgums un savāktas ziņas, kas nodotas ASV kolēģiem. Plašāku informāciju viņš nesniedza.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
TV24
STOPkadri: Slavenākā Covid-19 vakcīna ir Ilmāra Rimšēviča kabatā
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Uz “rus.lsm.lv” jautājumu, vai no Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm sekojusi kāda rīcība pēc saņemtajiem signāliem, Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins atzinis, ka lai tiktu ierosināts kriminālprocess, policijai nepieciešams saņemt iesniegumu no kādas personas, kas Latvijā cietušas no krāpnieku darbībām.

Uzņēmumu reģistrā (UR), jautāti, kā Latvijā bija iespējams reģistrēt Taivānas korporācijas “Quanta Computer Inc” “klonu”, skaidroja, ka UR pārbauda tikai to, vai nesakrīt Latvijā reģistrētu kompāniju nosaukumi. Tas, ka Taivānas kompānijas zīmols ir reģistrēts, nemainot lietas būtību, jo ar zīmolu un to tiesību ievērošanu nodarbojas Patentu birojs.

CITI ŠOBRĪD LASA

ASV federālās varas iestādes norādījušas, ka Rimašauskam izvirzīta apsūdzība piecos punktos – krāpniecībā, izmantojot elektroniskās saziņas līdzekļus, trīs punktos saistībā ar naudas atmazgāšanu, kā arī vēl vienā saistībā ar “identitātes laupīšanu” vainu pastiprinošos apstākļos.

Rimašauskam draudēs vismaz 20 gadu ilgs cietumsods, ja tiesa atzīs viņa vainu pirmajos četros apsūdzības punktos. Savukārt vismaz divi gadi cietumā draud, ja tiks pierādīta Lietuvas pilsoņa vaina “identitātes laupīšanā”.

Jaunākais Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūras – Eiropola – ziņojums liecina, ka pēdējā laikā tā dēvētie fišinga noziegumi kļūst aizvien sarežģītāki, tādēļ kompānijām ieteicams rūpīgi pārbaudīt jaunos maksājumus pieprasījumus, iekams tos apstiprināt.

Kā raidsabiedrībai BBC norādījis kiberdrošības firmas “Avecto” pārstāvis Džeimss Mods, dažkārt lielo kompāniju personāls uzskata, ka tās ir labi aizsargātas un par drošību tām nav jāraizējas, taču ir ļoti svarīgi gādāt par pienācīgu personāla apmācību.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.