Luka Banki: Žagars ir pica, Klāvs – gaļa, bet Dairis – maize! 5

Armanda Pučes intervijā TV24 ar Latvijas basketbola izlases galveno treneri Luku Banki harizmātiskais itālis salīdzina katru no 12 izlases spēlētājiem ar kādu itāļu virtuves ēdienu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas

Anžejs Pasečņiks?
Es neticu, ka viņu var salīdzināt ar kādu ēdienu no itāļu virtuves. Anžejs ir izsmalcinātāks. Nedomāju, ka mūsu virtuve ir tik izsmalcināta, lai to varētu salīdzināt ar Anžeju. Anžejs ir spēlētājs ar personību, jāieiet viņa emocijās, jāieiet viņa spēles stilā. Tas ir kā smalks ēdiens, kas ir jāatklāj pakāpeniski – bet sākumā jānogaršo daži kumosi. Teikšu tā – itāļu virtuvē mēs izmantojam tādu sastāvdaļu kā trifeles.

Klāvs Čavars?
Klāvs ir pamatīgs. Osso buco. Tā ir gaļa. Klāvs ir gaļa. Valančunas man pēc spēles pateica: „Trener, viņš ir spēcīgs, viņš ir stiprs.” Protams!

CITI ŠOBRĪD LASA

Artūrs Strautiņš?
Pārāk daudz Artūru. Strautiņš ir kā ravioli. Viņš spēlē Reggio Emilia. Tāda garša viņam arī piemīt. Spēcīgs un savākts. Kā labs sarkanvīns. Jo, ja ir tikai ravioli bez sarkanvīna, tad viņu ir grūti sagremot.

Latvijas basketbola izlases sagaidīšana

Aigars Šķēle?
Viņš.. nav viegli. Aigaru ir grūti definēt. Redzu viņu kā labu jūras velšu ēdienu. Itālijā mums tiem ir dažādas tipoloģijas.

Artūrs Kurucs?
Viņš… nu, arī nav viegli. Bet. Es redzu viņu kā labu uzkodu pirms ēdiena, kā antipasto.

Kristers Zoriks?
Zoriks ir labs pastas ēdiens. Tagliatelle.

Andrejs Gražulis?
Gražulis ir kūka. Kā ķirsis uz kūkas!

Rodions Kurucs?
Rodions… Vēl viens jaudīgs, spēcīgs. Kā gaļas ēdiens. Milānas karbonāde, Cotoletta alla Milanese. Tā ir kraukšķīga. Rodions ir kraukšķīgs. Pajautājiet tiem, kam pret viņu jāspēlē. Ļoti kraukšķīgs.

Dāvis Bertāns?
Dāvis… viņš ir zivs. Izsmalcināta zivs. Ar baltvīnu, bet tas ir kas tāds, ko ir grūti atrast, un ir jābūt uzmanīgam, lai noķertu. Varbūt ir jādodas dziļāk, bet, ja atrodi, tad tā ir veiksme. Un jāpievieno ļoti labs baltvīns.

Rolands Šmits?
Viņš ir t-kaula steiks. Bistecca alla Fiorentina. Un, ja vēl to ēd jēlu, asiņainu… Viņš ir liels cīnītājs. Vīns? Chianti. Fiorentinas steiku tikai ar Chianti.

Artūrs Žagars?
Žagars? Viņš ir liels pārsteigums. Patiesībā ir grūti definēt, bet tas ir kaut kas… vēl procesā, lai kļūtu par kaut ko svarīgu. Ceru, ka šis Pasaules kauss būs pirmais solis spožai karjerai. Ja domājam par ēdienu, tad tā ir pica. Tas ir laiks, kad ir jautri, kad var spēlēties ar sastāvdaļām.

Reklāma
Reklāma

A.Puče: Viņa vecumā pie picas vēl dzer ūdeni.

Nu, nē, pie picas var dzert jebko. Labu latviešu alu. Negribu teikt, kurš ir mans iecienītais, bet labu Latvijas alu var pieskaņot labai itāļu picai.

Visbeidzot – Dairis Bertāns?
Dairis ir boss pie galda. Kas itāļu virtuvē ir boss? Maize, jo nav tādu pusdienu, kad uz galda nebūtu maizes. Maize un labs vīns. Galds nekad nebūs labs, ja uz tā nebūs maizes. Baltmaizes vai fokačas… Dairis izdarīja lielisku darbu ar izlasi. Viņš bija maize visiem, komandai un arī man. Maizi var pieskaņot visam. Itāļiem nepatīk sēdēt pie galda bez maizes.

A.Puče: Trener, uz Jūsu galda ir lieliska ēdienkarte.

L.Banki: Jābūt labam šefpavāram!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.