Foto: Shutterstock

Maltās gaļas un ziedkāpostu sacepums: kad kārojas ko sātīgu 1

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Kad kārojas “piesiet dūšu”, šī ir lieliska recepte!

Sastāvdaļas:

• 0,5 kg maltās gaļas

• 1 liels ziedkāposts (aptuveni 800 g)

• 400 g sasmalcinātu konservētu tomātu

• 1 mazs puravs

• 2 olas

• 1 ēdamkarote rīvmaizes

• 1–2 tējkarotes kaltēta bazilika, timiāna, salvijas un rozmarīna

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• 1 tējkarote sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīvmaizi ieber dziļā traukā, pārlej ar ūdeni un uzbriedina aptuveni 10 minūtes. Pievieno malto gaļu, olas, sāli, piparus un garšvielas, pielej ūdeni un samaisa mīkstu mīklu. Liek cepamtraukā, vidū izveido nelielu kaudzīti. Ziedkāpostus sadala rozetēs, kārto uz maltās gaļas un nedaudz piespiež.

Uzkarsē sasmalcinātus konservētos tomātus. Pieber sāli, piparus un sasmalcinātu puravu. Maisījumu lej gar trauka malām uz maltās gaļas. Rūpīgi pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 50 minūtes. Tad noņem foliju un cep vēl 10 minūtes.

Ja izmanto liellopa un cūkas maltās gaļas maisījumu, ēdiens būs ļoti sulīgs un mīksts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.