Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Shutterstock

Pārdzīvojušā laulātā tiesības 0

Mantojuma lietā notārs, pamatojoties uz pārdzīvojušā laulātā iesniegumu, var izdot apliecinājumu par mantojuma atstājēja laulātā mantas daļu laulāto kopmantā. Pārdzīvojušā laulātā iesniegumam jāpievieno apliecinoši dokumenti, ka manta iegūta laulības laikā un ir laulāto kopīpašums. Notārs citiem mantiniekiem nosūtīs paziņojumu, kurā atsauksmes sniegšanai par laulātā iesniegumu noteiks termiņu (ne īsāku par mēnesi). Ja citi mantinieki šajā termiņā nesniegs atsauksmi, tiks uzskatīts, ka viņi piekrituši pārdzīvojušā laulātā iesniegumam.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Ja tiks panākta pārdzīvojušā laulātā un citu mantinieku vienošanās, notārs rakstīs atbilstīgu notariālo aktu – apliecību par laulātā mantas daļu. Taču, ja citi mantinieki rakstiski būs izteikuši iebildumus, ar tiem iepazīstinās pārdzīvojušo laulāto un notārs mēģinās tuvināt pušu viedokļus un panākt vienošanos. Ja vienošanās tomēr nenotiks, notārs atteiksies izsniegt pārdzīvojušajam laulātajam šādu apliecību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.