Foto – Shutterstock

Marinēts lasis ar asumiņu: Somijā iecienīta recepte 0

Māra Lapsa, žurnāla “Praktiskais Latvietis” žurnāliste: Mājās revidējot mantas, atradu ne vien pirms kāda laika nopirktu un aizmirstu šalli, vairākas plauktā ieliktas, neizlasītas grāmatas, bet arī ēdienu recepšu žūksnīti, ko biju saglabājusi, lai izmēģinātu un pārliecinātos, vai aprakstītos gastronomiskos labumus gribēšu iekļaut savā ēdienkartē vai ne. Pārlūkojot receptes, sapratu, ka visātrāk pie rezultāta tikšu, izmantojot Somijā iecienītu mazsālīta laša gatavošanas metodi. Šī ziemeļtauta uzskata – lai maigajai zivij piešķirtu asumu, marinējot tai jāpiešauj mazliet degvīna.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
“Bet ko var gaidīt no privātās iestādes endoskopista, kurš nekad neko nav vadījis, neko vairāk par ārsta sertifikātu nav ieguvis?” Sīviņš asi vēršas pret Abu Meri
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
Lasīt citas ziņas

Laša vai foreles marinēšanai vajag jūras sāli, melnos piparus, svaigas dilles un degvīnu. Vispirms ar pinceti vai nazi izvelk asakas. Pēc tam zivs fileju liek uz cepamā papīra ar ādu uz leju. Bagātīgi uzkaisa jūras sāli un mazliet melno piparu. Pievieno dažus diļļu zariņus. Uzlej lasim degvīnu, cieši aizloka cepamo papīru un zivi apgriež uz šķīvja otrādi. Ievieto ledusskapī, lai marinējas līdz nākamajai dienai. Pasniedzot sagriež plānās šķēlītēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.