Bubaki 0


Martas meistarstiķis ir bubaki, telpiski stikla objekti, kas sastāv no simtiem un tūkstošiem nelielu stikla gabaliņu, savienotiem ar kapara stieplēm. Publiskā telpā tos var aplūkot, piemēram, mūzikas klubā “Nabaklab”.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

Katru atsevišķo stikla moduli izgatavo starp diviem vienādiem, 2 – 4 mm bieziem stikla gabaliņiem stikla kausēšanas krāsnī 800 oC iekausējot kapara stieples. Visus stikliņus pareizi kopā sapinot, veidojas iecerētais telpiskais tēls.

“Veids, kā radu savus darbus, ir izteikti sievišķīgs. Arī stikla pretrunīgās īpašības piedien īstai sievietei. Veidojot bubakus, domāju savas sievietes domas, izbaudu savu sievietes laimi, dusmojos sievietes dusmas, dzīvoju sievietes reālo dzīvi un sievišķīgi ilgojos. No mazos stikla gabaliņos paslēptiem iespaidiem būvēju lielas lietas. Katrs mans bubaks izdzīvo pats savu dzīvesstāstu. Kāds devies piedzīvojumos aiz trejdeviņām jūrām, cits ceļojis un atgriezies mājās. Kāds gozējas sterilā muzeja plauktā, cits sūdzas par garlaicību skapjaugšā. Ir arī bojāgājušie un bezvēsts zudušie. Mūsdienās cilvēki nenovērtē pasaku nozīmi. Es uzticos pasakai un atrodu laiku to izdzīvot, radot stiklā manas fantāzijas pasaku tēlus,” tā Marta.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.