Foto – Valdis Semjonovs

Mazas omulīgas un gardas kūciņas 0

KĀ GATAVOT?

No rabarberiem un cukura, pievienojot nedaudz ingvera, savāra ievārījumu. Ļauj atdzist. Mīklu gatavo, vispirms saputojot olas ar cukuru. Kad masa saputojusies stingrās putās, pieber kartupeļu cieti, kviešu miltus un iecilā mīklā. Mīklu lej uz plāts un cep cepeškrāsnī 180 līdz 190 grādos. No izceptās mīklās izspiež kūciņu formas un, pa vidu smērējot rabarberu ievārījumu un putukrējumu, veido kūciņas. Vienā kārtiņā var iesmērēt biezpienu kopā ar putukrējumu. Rotā ar putukrējumu un svaigām zemenēm. Šo desertu var pasniegt kopā ar Jāņu sieru.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.