Foto – Aija Geida

Mazās sēklu maizītes no saulespuķu sēkliņām 0

Sastāvdaļas
• 125 g rudzu miltu
• 125 g kviešu miltu
• 50 g saulespuķu sēklu
• 50 g sviesta
• 120 ml kefīra
• 50 ml ūdens
• Tējkarote cepamā pulvera
• ½ tējkarotes malta koriandra
• ½ tējkarotes ķimeņu sēklu
• ¼ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
TV24
“Krievi nav spēcīgāki, viņi ir…” Ukrainas karavīrs drosmīgi atklāj frontes realitāti un vienu lietu, kas viņiem trūkst
Kārlis Streips: Šoreiz droši vien godājamai dzejniecei vienkārši vajadzēja paklusēt
“Rakstīt neprot, seši bērni pie sāniem, ko tieši viņi dara Latvijā?” Imigrantu pieplūdums pamatīgi satrauc rīdziniekus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un garšvielām un ieberž tajos izkausētu sviestu. Pievieno kefīru un samaisa. Pielej ūdeni, pieber saulespuķu sēklas un kārtīgi izmīca. Mīklai jābūt saturīgai, lai var izveidot apaļas bumbiņas un tā neizplūst uz pannas. Sadala mīklu mazos gabaliņos, liek uz pannas, iegriež krustiņu un uzkaisa saulespuķu sēkliņas. Cep +160…+170 °C aptuveni pusstundu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.