Foto – Timurs Subhankulovs

Sistēma “gaiss–gaiss” 1

Sistēma “gaiss–gaiss” ir piemērota mazu platību (dzīvokļu, garāžu u. c.) ērtai un efektīvai apsildīšanai. Vadoties pēc telpu plānojuma, ar vienu “gaiss-gaiss” siltumsūkni iespējams apsildīt arī vairākas telpas, ja gaisa cirkulācija starp telpām ir dinamiska.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

“Gaiss-gaiss” siltumsūkni izvieto komplektācijā ar vienu bloku ārā, vienu iekšā. Divstāvu ēkā nepieciešams viens komplekts katrā stāvā. Tāpat nepieciešamas starp telpām atvērtas durvis, lai siltums spētu vienmērīgi izplatīties telpās. Siltumsūknis strādā kā apkures sistēma ziemā un kā kondicionētājs vasarā. “Gaiss-gaiss” siltumsūknis vidējā Latvijas mājā, ar to saprotot ēku, kurai ir 5 – 10 cm siltinājums, pakešu logi, kā vienīgais apkures veids nodrošina telpās komforta temperatūru. Vidējās sezonas ekspluatācijas izmaksas siltumsūknim ir atkarīgas no mājas siltuma patēriņa, kas ir tieši proporcionāls siltinājuma pakāpei, – no 0,7 € par 1 m2 mēnesī līdz 2 € par 1 m2 mēnesī ēkai ar ļoti sliktu siltinājumu vai vispār bez tā. Ziemeļvalstu siltumsūkņi notur savu nominālo siltuma jaudu, līdz āra gaisa temperatūrai nokrītas zem -15 oC. Zemākās temperatūrās varētu būt nepieciešams kaut kāds papildu siltumavots, ja siltumsūkņa izvēle ir bijusi, balstoties uz jaudu, kuru sūknis ir spējīgs ģenerēt pie -15 oC, nevis pie -20 oC, lai nodrošinātu telpā dzīvošanas temperatūru +21..+22 grādi. Toties vasarnīcās vai telpās, kur šī modeļa siltumsūknis tiek izmantots kā nesasalšanas temperatūras uzturētājs, pieņemams klimats tiek nodrošināts visas ziemas garumā. “Gaiss-gaiss” siltumsūknis labi sadzīvo ar malkas apkuri – kad papildus tiek kurināts kamīns, krāsns vai centrālā apkure, siltumsūknis atrodas stand-by režīmā. Temperatūrai krītoties, tas automātiski ieslēdzas un piesilda telpu līdz iestatītajai temperatūrai. Pamostoties no rītiem ir silts, atgriežoties mājās no darba, mājoklis tāpat ir silts. Šādu servisu nespēj nodrošināt neautomatizēts cietā kurināmā apkures veids. “Gaiss-gaiss” siltumsūkņa priekšrocības ir arī ātra un lēta montāža,tas ir vienkārši un ātri ierīkojams bez īpašiem remontdarbiem mājā.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.