Nodokļu kampaņas himnu, kurā cilvēki aicināti “nomaksāt”, reperu apvienība “Olas” izpilda, gozējoties ap spožu “BMW”. Kā rāda skatītāju atsauksmes, tieši šis auto piesaistījis lielāko uzmanību.
Nodokļu kampaņas himnu, kurā cilvēki aicināti “nomaksāt”, reperu apvienība “Olas” izpilda, gozējoties ap spožu “BMW”. Kā rāda skatītāju atsauksmes, tieši šis auto piesaistījis lielāko uzmanību.
Ekrānšāviņš/youtube

Labākā kampaņa – to nerīkot? 14


Jautāts, vai labāks nodokļu maksāšanas veicināšanas veids nevarēt būt, teiksim, atsacīšanās no šādas sociālās kampaņas rīkošanas, demonstrējot atbildīgu stāju pret valsts naudas tērēšanu, FM pārstāvis A. Jarockis atgādina par FM pienākumiem. Viens no tiem ir godprātīgas nodokļu nomaksas jautājuma uzturēšana un aktualizēšana publiskajā telpā, kā arī sabiedrības izglītošana par šiem jautājumiem. Viņš atgādina, ka FM ierasti patriotiskajā mēnesī – novembrī – sāk ikgadējo sociāli informatīvo kampaņu, skaidrojot, kāpēc nodokļi ir jāmaksā un kā tie tiek izlietoti. Kampaņas uzdevums esot arī runāt par valsts naudas izlietojumu uzskatāmā veidā, parādot, ka sociālā aizsardzība, izglītība, veselība un drošība ir jomas, kam tiek novirzīta lielākā nodokļu maksātāju naudas proporcija.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 21
Lasīt citas ziņas

Vairākas kampaņas “Nomaksāt! Nevis nemaksāt!” aktivitātes ar vienotu mirkļbirku #nomaksat norisinās jauniešu iecienītajos sociālajos tīklos. Izveidota arī īpaša kampaņas mājaslapa nomaksat.lv. Piemēram, internetā aizpildot testu un nosakot savu nodokļu maksātāja tipu, katram ir iespēja piedalīties īpaša kampaņas krekla izlozē. Jauniešus par nodokļu maksāšanu plānots uzrunāt arī TV, radio, interneta portālos, kā arī kinoteātros un vides reklāmās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.