Gata Šļūkas zīmējums

Uz kādu algu cer darba meklētājas? 32

Daudzām ir jautājums: kādu algu prasīt. Ja neadekvāti lielu atalgojumu, zudīs darba devēja interese. Ja prasīs maz, tad pie tādiem cipariem arī paliks… Mēs iesakām ieskatīties, piemēram, interneta vietnē “CV-Online”, kur ir pētījumi par algu līmeni vairākās profesijās.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

Sākumā to latiņu daudzas tur stipri augstu. Tā, kura strādājusi starptautiskos uzņēmumos un radusi pie ļoti labas algas, ir izvēlīga un nepiesakās darbā, kurā būtu jāveic ne mazāk kā agrāk, bet par krietni mazāku samaksu. Bet, redzot, ka neko vairāk nepiedāvās, izskata iespējas.

Vai piecdesmitgadnieces raugās uz darba iespējām ārpus Latvijas?

CITI ŠOBRĪD LASA

Reti. Jo izlemt doties uz ārzemēm vieglāk, ja nav ne mājas, ne ģimenes, ir labas svešvalodu zināšanas. Piemēram, sievietei ir medmāsas izglītība un Vācijā atrodas klients, par kura aprūpi solīta tāda samaksa, kāda šeit būtu par trim.

Taču tie, kas beiguši NVA kursus, parasti grib strādāt šeit, nelolo ilūzijas, ka tur tā saulīte spīdēs spožāk. Sieviete, kam pāri 50, aizbrauc tad, ja ārzemēs kāds viņu sagaida, piemēram, bērni, kas tur jau iekārtojušies.

Tās, kuras aizbraukušas agrāk, pastrādājušas un tad brieduma gados atgriezušās, ļoti novērtē, ka šeit ir dzimtā vide un to nekompensē lielāks atalgojums, strādājot fabrikā svešumā.

Vienmēr mūsu klienti bijuši gan gados jauni, gan vecāki cilvēki. Bet pensijas vecuma palielināšanu ļoti izjūt tie, kam pasliktinājusies veselība.

Pieminējāt aktrisi, kurai jāaiziet no teātra. Tomēr cilvēkam jābūt gatavam: ja vienā brīdī vairs nevarēšu darīt to un to, tad man ir plāns “B”, ko iesākt.

Zinu gadījumu, kad daktere pateica pusmūža sievietei: jūs vairs nevarat turpināt dzīvot tādā stresā kā līdz šim, mainiet darbu, atrodiet mierīgāku. Bet kur tad ir tie darbi bez stresa?

Ja cilvēks, piemēram, dzīvokļa kredīta dēļ bijis spiests strādāt vairākos darbos, neatjaunojot resursus, viņam tomēr jāmācās atpūsties, mainīt slodzi. Ja, piemēram, visu dienu bijis sēdošs darbs, kur visu laiku jāskatās datorā, jāpiepūlē redze, tad nevar to pašu turpināt mājās. Jākustas, jāiet svaigā gaisā! Jāatrod laiks hobijiem, prieciņiem, lai mazinātu stresu. Rīkojam īpašus seminārus, kur mācām, kā izvairīties no stresa situācijām, neņemt sev lieku nastu, un, ja ir stress, kā to novadīt prom no sevis, lai neskar tik dziļi, ka var pat rasties nopietnas saslimšanas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.