Nejaušība vai liktenis? Māris Jansons un viņa ceļš līdz šefpavāra virsotnēm 0

Vai mūsu ceļi dzīvē ir iepriekš iezīmēti? Vai varbūt tos iezīmē tikai nejaušību virkne, ko paši pakāpeniski pārvēršam par likteni? Raidījuma *Baigais Numurs* jaunākajā sērijā šefpavārs Māris Jansons dalās ar savu stāstu – dziļu, patiesu un iedvesmojošu.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. Tieši pirms pirmā septembra kanalizācijas akā atrod mammu ar divām meitiņām: ir spekulācijas par baisu noziegumu 13
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
Atceļā no skolas automašīna 1. septembrī notriec 13 gadīgu puisi, kurš braucis ar elektromotociklu
Lasīt citas ziņas

No bērnības zīmītes līdz fine-dining virtuvei

“Es pat nezinu, vai tiešām bērnībā gribēju būt gleznotājs vai tas bija mammas papildinājums,” smaida Māris, atceroties zīmīti, kuru viņa mamma kādreiz atradusi. Tajā bija rakstīts – “gribu kļūt par gleznotāju vai šefpavāru.” Viņa vectēvs bijis talantīgs mākslinieks, bet tēvs – lielisks pavārs. Tā mākslinieciskums un garšas kultūra savijās vienā – un veidoja Māra sajūtu pasauli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Profesionālais ceļš nebija vienkāršs. Tie bija līkloči, mēģinājumi un izaicinājumi. Taču izšķirošs punkts bija darbs pie leģendārā Mārtiņa Rītiņa restorānā *Vincents* – pirmajā fine-dining pieredzē Rīgā. Tur pavārmāksla kļuva ne vien par darbu, bet par izpausmes veidu un dzīves stilu.

Pavārmāksla kā dopamīna eksplozija

Sarunā Māris atzīst: “Pavārmāksla ir viens no ātrākajiem veidiem, kā iegūt dopamīnu.” Jaunu recepšu radīšana viņam ir kā mākslas darbs – tas ir vesels process, emocionāls, radošs un bieži vien arī dziedinošs.

Taču aiz kulinārā skaistuma slēpjas arī realitāte – spriedze, slodze un pastāvīgs spiediens būt labākajam. Māris runā atklāti arī par izdegšanu un to, kā ar sevi strādājis, lai atgrieztos līdzsvarā. Tā nav tikai stāsta daļa par karjeru – tā ir pieredze, kas rezonē ikvienā, kurš dzīvo ar pilnu atdevi.

Skatījums no malas: liktenis, krīzes un transformācija

Numeroloģe Ilze Buna-Lediņa, noslēdzot raidījuma pirmo sezonu, rezumē:
“Katrs cilvēks savā dzīvē piedzīvo kāpumus un kritumus. Numeroloģijā tos sauc par transformācijas cikliem – brīžiem, kad dzīve mūs izaicina, lai mēs kļūtu stiprāki un autentiskāki.”

Māra Jansona stāsts ir tieši tāds – ne tikai par profesionālu virsotni, bet arī par cilvēku, kurš izvēlējies nenoslēpt ēnas pusi. Tas padara šo raidījumu ne tikai vērtīgu, bet arī emocionāli patiesu.

Skaties “Baigais Numurs” YouTube kanālā – sarunas ar spilgtām un atklātām personībām: Māru Sleju, Armandu Simsonu, Ievu Adamss, Rūtu Dvinsku un, protams, Māri Jansonu – šefpavāru ar dziļumu, harizmu un sirds garšu.

Tāpat sekojiet Ilzei instagram, lai uzzinātu vairāk par numeroloģiju un tās praktisko pielietojumu ikdienas dzīvē: @ilze.numba.numerologe

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.