Kafejnīcas “Zem Ozola” saimniece Inta Ekerte.
Kafejnīcas “Zem Ozola” saimniece Inta Ekerte.
Foto no Intas privātā arhīva

No pīrādziņiem līdz savai maizes ceptuvei un ēstuvei: Straupes kafejnīcas saimnieces Intas stāsts 0

Vakardien raidījuma “La Dolce Vita ar Roberto” pie Roberto Meloni studijā viesojās Straupes kafejnīcas “Zem ozola” saimniece Inta Ekerte un Intas vedekla Maija Ekerte, kas kafejnīcā uzņēmusies vadītājas lomu un māk gatavot arī garšīgus kokteiļus.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim
Lasīt citas ziņas

“Akmeņlauzis” recepšu un dzērienu izaicinājumā Inta pagatavoja kārdinošu sviestmaizi, kam dots nosaukums “Lielā “Rožklanu” šķēle”, bet Maija uzjauca kokteili “Braslas krasti”.

Pēc ēdiena un kokteiļa receptēm lūko šajā rakstā!

CITI ŠOBRĪD LASA

Saimniece Inta: “Kritika ir domāta tam, lai mēs attīstītos un augtu!”

Foto no Intas privātā arhīva

Inta stāsta, ka šajā uzņēmējdarbībā ir jau vairāk kā 10 gadu, esot sākuši ar pīrādziņu cepšanu, kas pārvērtās par savu maizes ceptuvi un beigu beigās arī par savu kafejnīcu. Viņa atzīst, ka ēdienu patīk gatavot ne tikai darbā, bet arī mājās. Jautāta, kādas ir nepatīkamās lietas viņas profesijā, Inta atbild, ka tās ir domātas tam, lai kļūtu stiprāki un augtu. Bet vispatīkamākais ir tad, kad viesi atgriežas vēl un vēl. “Zem ozola” saimniece brīvo laiku pavada ceļojot – gan tepat pa Latviju, gan ārpus tās.

Lielā “Rožkalnu” maizes šķēle

Publicitātes foto

Sastāvdaļas un pagatavošana:
Uz pannas sviestā apcep no lielā Rožkalnu saldskābmaizes klaipa lielu šķēli. Apcepto riku apsmērē ar paštaisīto pesto; virsū kārto Straupes biezpienu ar krējumu un zaļumus no pašu dārza; vietējā zemnieka apceptu žāvēto cauraudzīti un ceptas paipalu oliņas; rotā ar zaļumiem, salātu lapām, tomātiem un gurķīšiem.

Kafejnīcas vadītāja un bārmene Maija: “Ir liels gandarījums, kad cilvēks ar smaidu dodas mājup!”

Foto no Maijas privātā arhīva

“Šajā uzņēmumā strādāju jau 10 gadus. Gandrīz no pašiem pirmsākumiem. Iesāku strādāt par pārdevēju tirdziņos. Tirgoju maizi un konditorejas izstrādājumus. Kad atvērās uzņēmuma veikals, man piedāvāja kļūt par veikala vadītāju. Tad pieteicās mazulis un devos bērna kopšanas atvaļinājumā. Tagad uzņēmums ir atvēris kafejnīcu un esmu tur vadītāja,” – stāstu līdz savai profesijai iesāk Maija.
Viņa atzīst, ka viņai šajā darbā patīk apkalpot klientus, ar viņiem aprunāties. Pēc tam esot liels gandarījums, ka tu esi spējis cilvēku iepriecināt un viņš ar smaidu dodas mājup. Kādām rakstura īpašībām jāpiemīt, lai šo darbu varētu darīt? “Ir jāprot uzklausīt otru cilvēku un sniegt viņam atbilstošu atbildi katrā jautājumā. Protams, ir jābūt gatavam reaģēt uz arī uz sarežģītām situācijām, jo nekad viss nenotiek tā kā gribētos,” – stāsta Maija.
Brīvo laiku Maija pavada kopā ar ģimeni: “Cenšamies izrauties pie dabas, paceļot. Citreiz vienkārši ir bauda pasēdēt savā piemājas dārziņā, kur var izbaudīt mieru un klusumu.”

Reklāma
Reklāma

Kokteilis “Braslas krasti”

Publicitātes foto

Sastāvdaļas un pagatavošana:
Maisāmajā glāzē saliek un salej 1.5 tējkaroti brūnā cukura, 2 šķēles laima, 3 lapiņas piparmētru. Visas sastāvdaļas sastampā. Pievieno ledu un 50 ml Akmeņlauzis pikantais dravnieks un pie atlikušā tilpuma pievieno Sprite. Dekorē ar zemeni un piparmētru lapiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.