Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Shutterstock

Testējam veikalā? 0

Cilvēki nereti veikalā nepareizi novērtē putekļu sūcēja efektivitāti. Viņi palūdz to ieslēgt un pieliek plaukstu – ja gandrīz zilumu uzsūc, būšot gana jaudīgs un kvalitatīvs. – Bet tiek piemirsts, ka šādi var uzzināt tikai putekļu sūcēja spēju radīt retinājumu. Tas neliecina, cik labi ierīce savāc netīrumus. Jāpalūdz ieslēgt putekļu sūcēju uz grīdas vai paklāja, bet veikalā bieži vien to pārbaudīt nevar. Ļoti būtiski ir uzgaļi, vai tie pareizi veido gaisa plūsmu, vai ierīce plūsmā ierauj netīrumus un aiztransportē tos līdz tvertnei, maisam vai filtram, – uzsver Pēteris Lācis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek 40
Lasīt citas ziņas

Nereti ir pretējs efekts – pieliekot plaukstu ieslēgtas ierīces uzgalim, nejūt vilkmi. Taču roka nav virsma, ko paredzēts iztīrīt. Tā nav grīda, tāpēc ierīce nespēj pareizi veidot plūsmu un nav novērtējama. Ja ierīci veikalā nav iespējams pārbaudīt, daudz drošāk ir izvēlēties pēc tīrīšanas kvalitātes klasēm. Savukārt, ja svarīgs ir tīrs gaiss, nozīmīga ir gaisa filtrācijas klase.

Speciālisti novērojuši, ka cilvēki nereti liek ierīcei darīt to, ko ražotājs nav paredzējis veikt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visus putekļu sūcējus var iedalīt divās grupās: vieni paredzēti dzīvojamo telpu uzkopšanai, otri domāti saimniecības ēkām – garāžām, šķūņiem, kurtuves telpām u.c. Saimniecības telpām paredzētiem putekļu sūcējiem jātiek galā ar specifiskiem netīrumiem: metāla skaidām, smagiem netīrumiem, liela izmēra gružiem utt., kamēr dzīvojamo telpu tīrīšanas ierīcēm šāds darbs ne vienmēr ir pa spēkam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.