Foto-Shutterstock

Katrai tautai vienmēr bijuši pašai savi ticējumi un reliģijas. Tostarp arī savas idejas visaktīvākajiem uzspiedējiem kristiešiem dažādās valstīs dažkārt pat ievērojami atšķiras pielūgsmei izlikto svētbilžu personāžu veidols, kā arī atsevišķos rituālos izpaužas lai arī neliela, bet tomēr skaidri saskatāma maģijas deva. Un tas ir tradīcijas mūžīguma jautājums. Proti, lai kāda reliģiskā doktrīna valdītu konkrētajā laika posmā, tomēr garīdznieks vienmēr bijis tāds kā savienojošais posms starp lūgsnu objektu un tā dēvētajiem augstākajiem spēkiem. 3


Faktiski gluži kā garīdznieki darbojas arī tā sauktās baltās raganas, kuras tā dēvē (vismaz viņas pašas sevi) tāpēc, ka šīs būtnes ar savu maģiju pat necenšas radīt kaitējumu apkārtesošajiem, tikai ārstē un palīdz risināt samilzušās problēmas. Tostarp cilvēki praktiski visas raganas uzskata vienkārši par sliktām, par melnajām. Tāpēc, ka cilvēkus biedē viņu maģiskums, viņu skatienā vīd noslēpumainība, zinības. Un, kā pauž pētnieki, katra šāda ragana patiešām daudz ko iespēj. Lai gan vēstures gaitā uzkrāta gūzma faktu par to, ka brīnumus radījuši arī cilvēki, kuriem pat nav bijis prātā nodarboties ar maģiju.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Ne gluži visi to spēj
Savā ziņā ne gluži bez vēsturiska pamatojuma maģija un visa veida “raganības” allaž saistītas tieši ar sievieti. Kaut kas cilvēces attīstības gaitā licis maigajam dzimumam noticēt, ka uz konkrētu objektu ar domu spēku vērstas vēlmes spēj īstenoties. Sievietes apreibinājušas vīriešus, pieberot visādas vielas ēdienam vai dzērienam – nolūkā gan piesaistīt iekāres objektu sev, gan vēlāk arī noturēt viņu, neļaujot aiziet.

Ja attiecīgā objekta, uz kuru iecerēts novirzīt maģisko iedarbību, nav tiešā tuvumā, raganas mēdz izmantot viņa fotogrāfiju. Arī zinātnieki apstiprinājuši, ka cilvēka fotogrāfija sevī glabā gluži konkrētu informāciju par viņu – daļa ēteriskā ķermeņa saglabājas objekta fotoattēlā. Un – jo lielāka ir vēlme iedarboties uz objektu, jo labāks var būt vēlamais rezultāts. Tostarp speciālisti iesaka neizvietot publiskai apskatei mazu bērnu un kāzu fotogrāfijas, jo tām esot salīdzinoši viegli uzlikt negatīvo iedarbību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūsdienās ar maģiju vēlas nodarboties daudzi, taču ne visiem piemīt atbilstošas spējas jeb izpratne par lietu būtību. Visu veidu iedarbība balstīta operatora spējā atraisīt savus iekšējos spēkus. Ja ragana vai burvis šajā aspektā ir pietiekami spēcīga būtne, tai, pirmkārt, daudz kas patiešām var izdoties, otrkārt, var iztikt bez īpašiem rituāla papildinājumiem. Taču, ja cilvēks šajā izpratnē nav spēcīgs, nākas saukt palīgā augstākos spēkus. Daudzas raganas paudušas, ka savu lāstu uzliek konkrētā cilvēka problēmu zonai. Piemēram, ja cilvēkam neveidojas gluži sekmīga personīgā dzīve, lāsta spēku sakoncentrē tieši uz to, kā rezultātā izvēlētā upura problēmas saasinās vēl vairāk.

Tāpat raganas arī atzinušas, ka tajā gadījumā, ja attiecīgais cilvēks pilnībā netic tam, ka lāsta uzlikšana vispār ir iespējama, visi centieni to tomēr uzlikt būs vai nu ar ļoti vāju rezultātu, vai vispār neko nedos. Protams, nav ieteicams par to katrā ziņā pārliecināties praksē, taču jāsaprot arī tas, ka ne visas dzīves nepatikšanas norakstāmas tikai uz kaut kādu maģisko iedarbību.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.