Dziedātājas Olgas Rajeckas koncerts “Buramdziesmas”.
Dziedātājas Olgas Rajeckas koncerts “Buramdziesmas”.
Foto-LETA

Dziedāt gaišā pacilātībā 0

Rīti ir dažādi. Ja bijis garš vakars, jāmācās dziesmu teksti vai jāraksta scenārijs, nākamajā rītā ilgāk paguļu. Citreiz mostos agri, un uzreiz rodas labas idejas. Ideju bads ir visnelāgākais, kas vien var notikt. Ja aptrūkstas radošuma, nekas nevedas ne darbā, ne ģimenē.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Spēks nāk no mūzikas. Tas nenozīmē, ka nepārtraukti to klausos. Mūzika manī skan.

Daudzi domā, ka mēģinājumi un koncerti nogurdina. Tieši pretēji – tie uzlādē! Man ļoti patīk atnākt uz mēģinājumu un dziedāt, strādāt kopā ar saviem mūziķiem. Ja skan, esmu pacilāta, laimīga, enerģiska.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nogurstu no cilvēku neizdarības. Piekūstu no ļaudīm, kuriem nav atbildības izjūtas. Nogurstu no meliem, ļaunām runām un naidīgas attieksmes.

Pieburt un mīlēt

Manu jauno koncertprogrammu sauc Buramdziesmas. Tāpat nodēvējām arī albumu, ko izveidojām kopā ar maniem domubiedriem. Tajā iekļautas tikai Imanta Kalniņa dziesmas. Ir ļoti jālepojas, ka Latvijai ir Imants Kalniņš. Vislatviskākais komponists.

Imanta mūzika ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Esmu pateicīga, ka tajā tālajā 1985. gadā nonācu komponista redzeslokā. Viņš mani sameklēja, lai iedziedu mākslas filmā Sprīdītis, pēc tam animācijas filmiņā Laimes lācis. Atradām kopīgu valodu. Imants aicināja pievienoties Turaidas rozei. Sākās jauns posms manā muzikālajā dzīvē.

Man ir svarīgi, lai Imanta Kalniņa dziesmas paliek diskos, ierakstos. Tādēļ tapa Lielās dziesmas –Turaidas roze kopā ar Liepājas simfonisko orķestri. Un Buramdziesmas. Kāpēc tāds nosaukums? Šogad apprecējos (Olgas vīrs ir skaņu inženieris Ivo Bankavs – red.), un dziesmas piestāv šim manas dzīves notikumam.

Vīrieti nevajag pieburt, bet dzīvot tā, lai viņš ir laimīgs būt kopā. Sieviete bur ar to, ka ir apburoša. Sirsnīga, atvērta, priecīga.

Kāzās katra no mīļajām draudzenēm uzpina vainagu, ievijot tajā labas domas par manu laulību, lika man galvā. To parādu arī koncertā – man galvā daudzu vainagu spēks.

Dziesmā Kā gredzenu ir skaisti Broņislavas Martuževas vārdi: Ar gredzenu velc pirkstā mani, /Tu esi sudrabs un tu spīdi… Paskatos uz savu laulības gredzenu un zinu, ka Ivo ir tieši tāds pats gredzens. Esam kopā, pat ja fiziski neesam blakus.

Reklāma
Reklāma
Daudzi nesaprot, kāpēc vispār jālaulājas. Divi it kā ir kopā, tomēr katrs grib paturēt savu brīvības daļu. Tātad nav līdz galam, nav pa īstam. Arī es tā esmu dzīvojusi, tomēr man tas nepatika.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.